Prima paginăAnunțurioctombrie 2022 › Arhitectul elvețian Valerio Olgiati vine la București în cadrul Mazzocchioo Talks
12 octombrie 2022 • Evenimente

Arhitectul elvețian Valerio Olgiati vine la București în cadrul Mazzocchioo Talks

În data de 19 octombrie 2022, ora 19:00, ora locală, va avea loc cea de-a opta ediție a Mazzocchioo Talks care îl are ca oaspete pe arhitectul Valerio Olgiati. Evenimentul este organizat de Echipa Mazzocchioo și se va desfășura la Ateneul Român din București.

Ediția Mazzocchioo Talks de anul acesta este sprijinită de către Ordinului Arhitecților din România prin Timbrul de arhitectură și de către  Anuala de Arhitectură București 2022, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima ediție.

Accesul la eveniment se va face în baza înregistrării prealabile. În momentul de față nu mai sunt locuri disponibile. Informații la adresa: www.mazzocchioo.com

Despre invitatul Mazzocchioo Talks

Valerio Olgiati a studiat arhitectura la ETH Zurich. A trăit și a lucrat mai întâi în Zurich și mai târziu în Los Angeles timp de câțiva ani. În 1996, deschide cabinetul din Zurich, apoi, în 2008, împreună cu soția sa, Tamara, la Flims. Primul său proiect care a căpătat notorietate în afara sferei arhitecturale a fost în 1999, cu muzeul The Yellow House din Flims, Elveția. Ulterior, propunerea câștigătoare din 2008 pentru Muzeul de Artă Contemporană din Perm, Rusia, a devenit iconică. Lista celor mai mai importante clădiri proiectate de Valerio Olgiati include școala din Paspels, casa pentru un muzician din Scharans, complexul rezidențial Schleife din Zug și Villa Além din Alentejo. Proiecte semnificative aflate în stadiu de proiectare sau de construcție sunt crama pentru Carnasciale din Italia, clădirea înaltă San Felipe din Lima, o casă pentru un preot în Bavaria și o clădire pentru sediul companiei de asigurări Baloise din Basel.

Numeroase monografii despre opera sa au fost traduse în multe limbi. Principala expoziție solo a carierei sale a fost organizată în 2012 la Muzeul Național de Artă Modernă din Tokyo.

Printre alte distincții academice, a deținut Catedra Kenzo Tange la Harvard GSD în 2009. Din 2002, este profesor titular la Accademia di Architettura din Mendrisio.

Organizatorii/sponsorii celei de-a opta ediții a Mazzocchioo Talks sunt: Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România - prin Anuala de Arhitectură 2022, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Ambasada Elveției în România, Swiss Sponsors' Fund Romania, ProHelvetia.

Desfășurarea evenimentului: