Prima paginăAnunțuriseptembrie 2022 › Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă
23 septembrie 2022 • Agenda O.A.R. București

Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă

Filiala Teritorială București a O.A.R. a participat la Conferința ”Orașul la scară umană - Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă”. Evenimentul a fost organizat de GreenCommunity și s-a desfășurat pe 20 septembrie la ArCuB Gabroveni. Conferința a abordat tema spațiului public contemporan, despre ce anume are nevoie Bucureștiul pentru a se putea dezvolta sustenabil.

A fost dezbătută tema mobilității urbane sustenabile cu autorități din administrația locală, specialiști în urbanism și arhitectură și reprezentanții ai societății civile. Conferința s-a concentrat pe problemele care țin de organizarea și dezvoltarea transportului public, promovarea transportului alternativ, valorizarea și accesibilizarea spațiului public. Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă” este prima inițiativă din proiectul „Orașul la scară umană”, care își propune să abordeze mai multe probleme ale orașelor pentru a promova concepte de sănătate urbană.

În cadrul conferinței, publicația GreenCommunity a prezentat „Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București”, un material jurnalistic practic și util, care adună informații și opinii pentru a îndruma oamenii din București în problema mobilității din oraș.

La primul eveniment, cel legat de tema mobilității, speakerii prezenți - Emil Ivănescu(Ordinul Arhitecților din România Filiala București), Irina Meliță (Ordinul Arhitecților din România Filiala București), Maria Duda (BAZA), Iris Popescu (AMAIS), Mihai Deneș (Go4Fun Romania), Stelian Bujduveanu (Viceprimar general București), Ciprian Ciucu (Primar Sector 6), Radu Mihaiu (Primar Sector 2) și Mariana Petre (TPBI) - au dezbătut tema mobilității sustenabile. 

FOTO: GreenCommunity