Prima paginăAnunțuriseptembrie 2022 › Invitație de participare la evenimentul de lansare a concursului de soluții „Tabără incluzivă”
21 septembrie 2022 • Profesional

Invitație de participare la evenimentul de lansare a concursului de soluții „Tabără incluzivă”

Filiala Teritorială București a O.A.R. și Asociația Help Autism, prin Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul ASAR și AMAIS, anunță oficial lansarea concursului de soluții „Tabără incluzivă”. Sunteți invitați să participați la evenimentul de lansare care are loc marți, 27 septembrie, începând cu ora 18,30, la Refugiu Urban (Palatul Universul, strada Ion Brezoianu nr.23).

Scopul acestui concurs este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru prima tabără incluzivă dedicată copiilor și tinerilor cu autism, precum și cu orice dizabilitate / indiferent de abilitate. Proiectul pune accentul pe terapie și experiență, acestea fiind oferite într-un cadru ce dezvoltă un echilibru între un mediu controlat și securizat și unul care incită simțurile și abilitățile copiilor. Aici vor avea loc programe complexe de dezvoltare a autonomiei și a independenței și experienței mixte copii-familie cu scopul de a introduce aceste învățături în viața de zi cu zi.

Concursul de soluții „Tabără incluzivă” este organizat de Filiala București a O.A.R., în cadrul Anualei de Arhitectură București 2022,  cu ocazia împlinirii a 20 de ani de Anuală bucureșteană.

Anuala de Arhitectură București este unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România. Evenimentul a promovat publicului larg cele mai bune lucrări de arhitectură realizate la noi și a generat inițiative care au contribuit la transformarea percepției asupra calității mediului construit și a profesiei de arhitect. Concursul de soluții „Tabără incluzivă” continuă acest efort și are ca obiectiv realizarea unei arhitecturi valoroase, incluzive, un exemplu pentru programul de tabere din România.

Tema de proiectare a fost realizată cu ajutorul reprezentanților AMAIS, asociație cu experiență de șapte ani în proiectare incluzivă, accesibilizare și proiecte sociale pentru persoane cu și fără dizabilități.

Inițiatorul demersului este Asociația Help Autism, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului de soluții.

Misiunea Asociației Help Autism este de a crește șansele copiilor cu autism de a se dezvolta la potențialul lor și de a se integra social. 

Concursul este organizat de către Filiala Teritorială București a O.A.R. și Anuala de Arhitectură București 2022 în conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții O.A.R., publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Vă rugăm să confirmați până pe 25 septembrie prezența dumneavoastră la evenimentul de lansare a concursului de soluții „Tabără incluzivă”, cu un răspuns la adresa e-mail secretariat@oar-bucuresti.ro.