Prima paginăAnunțuriseptembrie 2022 › UPDATE - Conferința „Dâmbovița, un râu armonizat cu orașul”
14 septembrie 2022 • Evenimente

UPDATE - Conferința „Dâmbovița, un râu armonizat cu orașul”

INVITAȚIE

Vă reamintim* că vineri, 16 septembrie 2022,

la NOD Makerspace, Sala Gastrobar, etaj 2 (Splaiul Unirii 160), București are loc

Conferința „Dâmbovița, un râu armonizat cu orașul

Vă invităm la conferința Dâmbovița, un râu armonizat cu orașul, organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, în contextul Dâmbovița Delivery, ediția 2022.

Evenimentul este organizat la distanță de cinci luni de la conferința "Ape pentru comunități durabile" la care principalul subiect de discuție și analiză a fost cursul Dâmboviței. Întâlnirile de lucru realizate în acest răstimp în cadrul Grupului de dialog pentru Dâmbovița (G-DAM) constituit și la care reprezentanții OAR-București au participat constant și activ.

G-DAM a adus la aceeași masă reprezentanți ai administrației locale și naționale, profesioniști din instituții care gestionează infrastructurile existente, precum și ai societății civile care pot și își doresc să se implice în proiectele care vizează cursul Dâmboviței. Reuniunile au avut ca obiectiv demararea unui proiect integrator pentru Dâmbovița - potențială axă verde-albastră a Bucureștiului.

Demersul este susținut de către Prefectura Municipiul București, Primăria Capitalei, administrațiile locale riverane Dâmboviței, precum și de reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Române, Metrorex și Apa Nova.

În cadrul G-DAM s-a stabilit ca obiectiv realizarea unui masterplan corespunzător viziunii europene ESG (Environmental, Social and Governance). Se urmărește ca, în etapa care va urma, să se realizeze un PUZ pentru care Filiala Teritorială București a O.A.R. propune organizarea unui concurs de soluții. Ulterior, acesta poate să fie integrat în PUG-ul Capitalei.

Reuniunile G-DAM s-au desfășurat constant în ultimele 5 luni, iar la conferința din data de 16 septembrie 2022 vor fi prezentate primele rezultate ale acestora.

Evenimentul începe vineri 16.09 a.c. la ora 11.00 cu o discuție într-un atelier tehnic de identificare a zonelor de intervenție adecvate, a următorilor pași pentru continuarea și realizarea proiectului, la ora 12.00 are loc conferința oficială, după care atelierul și dezbaterile vor continua în aceeași locație.

* Mulțumim celor care au confirmat participarea până în prezent. Celor care nu au apucat să confirme și doresc să o facă, le transmitem că așteptăm un mesaj la adresa secretariat@oar-bucuresti.ro până joi, 15.09.2022 ora 16.30