Prima paginăAnunțuriiulie 2022 › CASA - pentru aniversarea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură a Societății Arhitecților Români 1892-2022
21 iulie 2022 • Agenda O.A.R. București

CASA - pentru aniversarea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură a Societății Arhitecților Români 1892-2022

Filiala București a O.A.R. și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” colaborează pentru dezvoltarea proiectului de cercetare „Comunitatea academică a Școlii de Arhitectură (CASA) 130 de ani de existență – Dascăli și discipoli, opinii, reflecții, mărturii”.

Proiectul a fost gândit pentru aniversarea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură a Societății Arhitecților Români 1892-2022.

Obiective:

1. Evidențierea contribuției Școlii de Arhitectură la consolidarea profesiei de arhitect în România și la crearea patrimoniului cultural național. 

2. Evoluția curriculei academice orientări, direcții, arii tematice, discipline teoretice și practice pe parcursul celor 130 de ani de învățământ superior de arhitectură;

3. Relevarea diversității formației și complexității educaționale a corpului academic;

4. Relevarea evoluției instituționale a Școlii de Arhitectură și a conducătorilor ei. 

5. Relevarea relației afective cu școala prin mărturii consemnate. Constituirea arhivei emoționale CASA. 

În cadrul proiectului „Comunitatea academică a Școlii de Arhitectură (CASA) 130 de ani de existență – Dascăli și discipoli, opinii, reflecții, mărturii” vor avea loc următoarele evenimente:

- Expoziție – Panouri infografice CASA evoluție instituțională a Școlii de Arhitectură, evoluția componenței comunității academice de la înființare până în prezent – vernisaj hol, etaj 1,  Școala veche - 20 octombrie 2022.

- Expoziție aniversară – „Comunitatea academică a Școlii de Arhitectură (CASA) 130 de ani de existență – Dascăli și discipoli, opinii, reflecții, mărturii” – vernisaj 25 octombrie 2022 – Spațiu expozițional Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București. 

- Panouri cu mărturii scrise, desene, caricaturi, fotografii, obiecte, proiecții - interviuri

- Filme documentare, interviuri 

- Masa rotundă „Quo Vadis architecture” - Arhitectura între învățământ și organizațiile profesionale de profil (UAR, OAR, RUR) continuitate și permanentă formativă  - 28 noiembrie 2022 – Sala Frescelor Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București

Participați: școlile de arhitectură, organizațiile profesionale. 

Proiectul se va desfășura la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, strada Academiei nr. 18-20, București și la Filiala București a O.A.R, strada Sfântul Constantin 32, sector 1, București. 

Parteneri: UAUIM, OAR, UAR, ASAR, SAID Societatea arhitecților de interior și designeri, RUR, Uniunea Restauratorilor din România.

„Comunitatea academică a Școlii de Arhitectură (CASA) 130 de ani de existență – Dascăli și discipoli, opinii, reflecții, mărturii” se desfășoară în perioada 15 aprilie 2022 - 15 noiembrie 2022 și a primit finanțare din timbrul de arhitectură.

Apel către arhitecți 

Vă invităm să împărtășiți și să vă dăruiți amintirile, să vă exprimați părerile și impresiile, să povestiți despre școală, bobocit, balul an I, carnavalul anului V, despre „Arhiteatru”, despre „Foaie pentru Minte, Inima și Arhitectura, despre Club A, despre excursii cu „Margareta”, despre campaniile de relevee, despre colegi și profesori. 

Date de contact - Colectiv CASA: casa130ani@gmail.com