Prima paginăAnunțuriiunie 2022 › Chestionar legislație construcții ACE, NEB Lab
15 iunie 2022 • Agenda O.A.R. București

Chestionar legislație construcții ACE, NEB Lab

Dragi membre și membri,

Transformați locurile pentru a le face mai durabile, mai incluzive și mai durabile? Ce bariere sau factori ajutători ați întâlnit în sectorul mediului construit și al construcțiilor? 

Vă invităm să participați la sondajul „Analiza reglementărilor pentru mediul construit” realizat de inițiativa New European Bauhaus a Comisiei Europene până la data de 30 iunie 2022.  

În calitate de practician/ă în sectorul construit și al construcțiilor, arhitect, inginer, planificator urban, companie sau cetățean, puteți împărtăși expe
riența dumneavoastră cu provocările și oportunitățile de reglementare la nivel local, regional, național și al UE. În plus, puteți trimite un raport (studii, documente științifice și politice) privind analiza reglementării în mediul construit pentru a completa cartografierea experiențelor.  

Contribuțiile dumneavoastră vor fi aduse în atenția factorilor de decizie politică relevanți pentru a identifica modalități de abordare a barierelor și de îmbunătățire a cadrului de reglementare în sectorul construit, în conformitate cu obiectivele Noului  Bauhaus european. 

Sondajul face parte din proiectul NEB Lab „Analiza și experimentarea reglementărilor”, condus de Comisia Europeană, pentru a crea condiții de reglementare favorabile pentru tranziția ecologică. Acesta explorează modul în care cadrul de reglementare poate sprijini dezvoltarea proiectelor New European Bauhaus. Laboratorul NEB este un spațiu de co-creație pentru comunitatea New European Bauhaus, pentru ca împreună să realizeze proiecte durabile și incluzive care să ne îmbunătățească viața de zi cu zi.  

Informații mai detaliate pot fi găsite în comunicatul de presă, pe pagina dedicată NEB Lab și pe pagina proiectului „Analiza de reglementare”. Ne-am bucura să răspândiți vestea despre NEB Lab și proiectele sale. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat! 

Vă stăm la dispoziție pentru eventuale întrebări. 


arh. Cătălina Frâncu
specialist comunicare proiecte culturale

Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: catalina.francu@oar.archiwww.oar.archi