Prima paginăAnunțuriiunie 2022 › Înscriere Școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2022
7 iunie 2022 • Evenimente

Înscriere Școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2022

Școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2022, organizată în perioada 28 iulie - 10 august la Dealu Frumos, Sibiu de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu prin Centrul Expozițional Documentar, Secția Conservare Restaurare Sibiu și Centrul de Studii de Arhitectură Vernaculară Dealu Frumos în parteneriat cu Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură împreună cu Fundația Prințul de Wales. 

Sunteti invitați să vă înscrieți la școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2022, ce se va desfășura între 28 iulie -10 august, în două serii: 28 iulie - 3 august și 4 - 10 august!

Continuând principiul „learning by doing” al ediției pilot de anul trecut (https://www.uauim.ro/cercetare/schonberg-live-studio-2021/) această școală de vară vă propune intervenția practică asupra unei șuri și a unui grajd, în Gospodăria Casa Verde, specific săsească, din satul Dealu Frumos (în limba germană, Schönberg) aflat în centrul geografic al țării, în județul Sibiu.

Este vorba despre o cooperare între mediul universitar de arhitectură, organizații de specialitate și invitați deosebiți, care vine în sprijinul unei nevoi reale de experiență practică și de intervenție pe patrimoniu.

Participanții la școala de vară pot fi studenți la oricare dintre specialitățile facultăților de profil din țară, din orice an de studiu, precum și arhitecți stagiari înscriși la filialele OAR.

În completarea activităților practice, participanții vor avea parte de prelegeri ale invitaților speciali, de discuții libere și apropierea de meșteri locali, vizite la șantiere din vecinătate și alte experiențe culturale locale.

Activitățile la care sunteți invitați sunt:

Taxa de participare este de 300 de RON, iar cei interesați sunt încurajați să aplice la „Bursele OAR pentru studenții arhitecți care participă la Școli de vară – ediția 2022”: https://oar.archi/stiri/stiri-din-cultural/burse-oar-pentru-studentii-si-studentele-la-arhitectura-care-participa-la-scoli-de-vara-editia-2022/

Activitățile practice și de proiectare vor fi coordonate de către arhitectul Liviu GLIGOR, alături de Sebastian BETHGE coordonator activități tâmplărie și Faraon PĂCALĂ fierar invitat, Ioana ZACHARIAS VULTUR consilier științific, Claudia POPESCU coordonator proiect cultural. 

Invitații speciali vor acoperi din nou o paletă largă de perspective asupra temei școlii de vară și a contextului rural al așezării Dealu Frumos, de la abordări arhitecturale, la cele istorice, de patrimoniu și etnologie: Martin RILL, Heidrun KÖNIG, Cristina CONSTANTIN, Simona IOVĂNESCU, Daniel FURTUNĂ, Cătălina TESĂR și Andreea IOSIF.

Perioada de înscriere la școala de vară este 1 - 15 iunie 2022, urmând ca rezultatele selecției să fie anunțate prin email pe adresele declarate în formular, în data de 20 iunie 2022.

Formularul de înscriere poate fi completat la adresa: https://forms.gle/GHTGM3cPQ463f9zp7

Toate detaliile actualizate pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului: 

https://www.facebook.com/Schönberg-live-studio-summer-school-100259572264251

Vă așteptăm cu drag!




Coordonator proiecte,

Dr. muz. Claudia Popescu 



Centrul Expozițional Documentar al 
Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București
Str. Academiei nr, 18-20, 010014,  București

https://centrulexpo.uauim.ro/ro/

Muzeul Școlii de Arhitectură
https://www.facebook.com/MuzeulUAUIM/
https://sketchfab.com/muzeulscoliidearhitectura
https://www.youtube.com/channel/UCEN8CvTE-_JciQ5-F8tmcFw/featured?view_as=subscriber