Prima paginăAnunțurimai 2022 › Vernisajul expoziției de pictură în ulei și acuarelă „Tatonări”
17 mai 2022 • Evenimente

Vernisajul expoziției de pictură în ulei și acuarelă „Tatonări”

EXPOhub OAR București a găzduit pe 12 mai vernisajul expoziției de pictură în ulei și acuarelă „Tatonări” semnată de  arhitecții Rodica și Alexandru Panaitescu. Expoziția poate fi vizitată în Casa OAR București în perioada 12-24.05.2022.

Autorii expoziției o descriu ca fiind expresia unui hobby cultivat din tinerețe și a dorinței permanente de cunoaștere și înțelegere a mediului construit. Soții Panaitescu au ales ca prin exerciții de artă plastică în care au folosit modalități stilistice variate, rodul unor diverse tatonări, multe dintre ele făcute în timpul pandemiei, să își exprime crezul artistic.

Tablourile au dimensiuni variate, de la 30x30 până la 50x70 cm, în cazul picturii în ulei. Sunt executate de regulă pe suport din pânză sau acuarele circa A4 sau chiar mai mici, pe hârtie cu scame din bumbac de 300 g/mp. „Tatonările” au cu precădere o tematică de arhitectură, în special urbană si redau impresii din diverse călătorii ale autorilor: Paris, Italia, Grecia sau Egipt. Imaginile bucureștene sunt în majoritate din zona Parcului Plumbuita, surprinse începând cu mijlocul anilor 1980 în diverse sezoane, dar și de la Podul Izvor.

In cazul acuarelelor, tematica este completată și cu cea florală.

Pe data de 19.05.2022, în cadrul nopții atelierelor de arhitectură, vă așteptăm cu ușile deschise, să vizitați expoziția și sediul Ordinului Arhitecților din București, între orele 18:00-23:00, în strada Sfântul Constantin, nr.32.

Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a 10 ediții  Romanian Design Week, din perioada 13-22.05.2022, o ediție specială, dezvoltată sub tema #FORWARD, un eveniment The Institute.