Prima paginăAnunțurimai 2022 › Activare curtea școlii Nr.16 - Neagoe Basarab
12 mai 2022 • Evenimente

Activare curtea școlii Nr.16 - Neagoe Basarab

Anuala de Arhitectură București și Asociația De-a Arhitectură vă invită sâmbătă, 14 mai, între orele 11-13, la un eveniment în fosta și viitoarea curte a Școlii nr.16 - Neagoe Basarab. Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii își doresc să reactiveze comunitatea școlii și să discute despre concursul  arhitectură pentru noua școală.

Anul acesta, OAR Național și OAR București organizează împreună cu Primăria Sector 3 primul concurs de soluții de arhitectură din București pentru o școală cu totul nouă, care va genera prima școală contemporană, de secol XXI. Soluția aleasă pentru viitoarea Școală nr.16 - Neagoe Basarab va fi un exemplu atât pentru Capitală, cât și pentru viitoarele proiecte din țară.

Pentru a înțelege cum un apel poate genera o mulțime de idei bune, invităm copiii - mici și mari - să își imagineze școala lor de vis printr-un desen/colaj foto/ fotografie/video –mini reportaj/machetă - ce metodă le este la îndemână.

Pot lucra individual, în echipe mici, 3-5 elevi, sau în echipa a unei clase, fie că sunt în ciclul primar sau gimnazial.

Pentru fiecare lucrare a școlii de vis trebuie ales un nume.

Vineri, 13 mai, orele 15, este termenul limită la care poate fi trimisă imaginea cu lucrarea lor la: challenge@de-a-arhitectura.ro. Numele fișierul trebuie să fie denumit cu cel ales pentru școala de vis concepută.

Sâmbătă, 14 mai, între 11-13, lucrările vor fi prezentate în 5 minute în fața juriului și colegilor. Imaginea/ imaginile trimise vor fi proiectate pe un ecran, iar lucrările, dacă vor fi și în format fizic - planșă, machetă -, vor fi expuse în curte.

Pot fi și idei năstrușnice și idei foarte concrete, va fi un brainstorming colectiv, important este că va fi o distracție pe cinste. Echipele de arhitecți se vor inspira cu siguranță din lucrările primite.

Evenimentul se va încheia cu premierea tuturor echipelor.

Succes tuturor!