Prima paginăAnunțuriaprilie 2022 › EXPOhubOARB: Miruna Budișteanu - Spațiul martor
28 aprilie 2022 • Evenimente

EXPOhubOARB: Miruna Budișteanu - Spațiul martor

Luni 02 mai 2022, începând cu ora 18:00, va avea loc în cadrul programului EXPOhubOARB, vernisajul expoziției „Spațiul Martor” - autor Miruna Budișteanu.

Vă așteptăm !

---------------------------

     Noul sediu OAR s-a lasat descoperit ca un chivot purtator de taine si resurse neasteptate. Recunoasterea locului s-a transformat pe neasteptate intr-o calatorie cvasi initiatica, revelatoare pas cu pas,  intr-un parcurs gradual, masurat pe scara unui cursor imaginar al istoriei tradusa arhitectural, urcand si coborand in timp.  Oare cand urcam si cand coboram in timp?...

     Am trait emotii puternice in perceptia diferitelor identitati spatiale, cu peceti culturale specifice, la nivel estetic sau morfologic, identificand structuri, suprafete si semne riconoscibile  in plan formal sau intuitiv.

     Spatiul de “catacomba” mi-a vorbit cel mai mult, ca o carte deschisa, evocandu-mi, rand pe rand, peretii piramidelor mayase sau constructiile monumentale erodate de vant din desert ale regatului Nabatean,  catacombele crestine sau cubicula a caselor din Pompei sau Paestum etc . Ambivalenta structurala si semantica, proportiile ideale ale suprafetelor si “spatiul generator de spatiu” constituie impreuna o invitatie  si o provocare. Astfel, sunt inspirata sa propun marturia mea artistica in spatiul perceput ca receptacol si generator, aspirand sa-i intregesc  identitatea si potentialul spatial si creator.

MIRUNA  BUDISTEANU