Prima paginăAnunțurimartie 2022 › Vernisaj pentru patrimoniu la Casa OAR București
28 martie 2022 • Patrimoniu

Vernisaj pentru patrimoniu la Casa OAR București

Ne-am bucurat vineri, 25 martie 2022, de vernisajul a două expoziții la Casa OAR București: EXPO-DEMO-GHID 112 PATRIMONIU și VIRTUȚILE RESTITUȚIEI –Principii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate.

Evenimentul face parte din programul Forum de Patrimoniu inițiat de OAR Național și OAR București. Vernisajul a fost precedat de o masă rotundă la care au fost invitați specialiști din zona de restaurare și intervenții pe clădiri de patrimoniu. Evenimentul a fost moderat de arh. Iulia Stanciu, președinta Comisiei Naționale de Acordare a Dreptului de Semnătură a OAR, specialistă atestată de Ministerul Culturii, membră în Comisia de monumente București, coordonatoarea Grupului de Lucru Patrimoniu al OAR București, inițiatoarea proiectului pentru platforma 112Patrimoniu. Au participat arhitecții Horia Moldovan, Rodica Crișan, Silvia Demeter Lowe, Petru Mortu, Irina Iamandescu, Adrian Bold, Miklos Kollo, Raluca Munteanu, Emil Ivănescu și Dorothee Hasnaș.

S-a discutat despre neglijarea patrimoniului, despre importanta educației pentru patrimoniu, despre agresiunile ireversibile asupra patrimoniului, despre ilegalitățile devenite proceduri de eliberare a terenurilor de construcțiile monument sau aflate în zonele protejate, despre termenele și dificultățile clasărilor, care concurează dezavantajos cu termenele de desființare/agresare.

Expoziția este deschisă la Casa OAR București, din 25 martie până la 30 martie 2022, în cadrul EXPOhubOARB.