Prima paginăAnunțurimartie 2022 › 21 martie - Ziua Internațională a Pădurilor
22 martie 2022 • Agenda O.A.R. București

21 martie - Ziua Internațională a Pădurilor

Pe 21 Martie s-a sărbătorit Ziua Internațională a Pădurilor. Această dată a fost stabilită de către Organizația Națiunilor Unite în urmă cu zece ani. Scopul este acela de a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global.

Masa rotundă – „Viitorul pădurilor în România” - organizată la Parlamentul României – Camera Deputaților - a fost gândită pentru a marca această zi și pentru a aduce în atenția opiniei publice ce poate fi făcut pentru ca pădurile din țara noastră să aibă un viitor. Filiala București a OAR a participat la acest eveniment, manifestându-și interesul pentru felul în care evoluează mediul climatic al Capitalei.

Problemele constante cu care se confruntă pădurile din România – de la tăieri ilegale, practici forestiere iresponsabile, nerespectarea ariilor protejate  - sunt fenomene care trebuie combătute de către toți cei direct implicați și interesați de protejarea fondului forestier.

Filiala București a OAR susține pentru Capitală protecția pădurilor periurbane care sunt vitale pentru sănătatea mediului climatic de care are nevoie orașul. De asemenea, reciclarea deșeurilor din construcții este un aspect de care trebuie ținut cont și care poate contribui semnificativ la felul în care evoluează mediul climatic. În ceea ce privește patrimoniul, acesta este reprezentat atât de fondul construit, cât și de fondul verde, forestier. Ambele merită întreaga noastră atenție și investiții cât se poate de serioase pentru a ne bucura de rezultate pe termen mediu și lung.