Prima paginăAnunțurimartie 2022 › Vernisaj expoziția APARTAMENT 50+
10 martie 2022 • Evenimente

Vernisaj expoziția APARTAMENT 50+

Vineri, 4 martie 2022, a avut loc deschiderea expoziției  APARTAMENT  50+, primul eveniment din cadrul programului EXPOhubOARB al Casei OAR București.

Evenimentul a debutat cu o discuție între invitați, tema dezbaterii fiind  locuirea în cadrul apartamentelor din blocurile vechi bucureștene.

Principalele exponate sunt fragmente de țevi preluate din apartamente vechi , țevi care spun astfel povestea unei perioade de #locuire.
Țevile colmatate și aranjate pe stative de bijuterii prezintă o realitate. Devin din obiecte tehnice, chiar deșeuri, posibile opere de artă contemporană și poartă un mesaj nu doar actual dar deosebit de important mai ales pentru viitor. Expoziția este un pretext de a aduce în fața publicului larg subiectul blocurilor construite preponderent în perioada comunistă, pentru că încep să depășească 50 de ani vechime, durata de viața proiectată și au nevoie de atenție.

Arh. Florin Enache, inițiatorul proiectului  APARTAMENT 50, este conștient că "Expoziția este un manifest care nu doar scoate la iveală lucruri mai puțin vizibile, dar ne și  ajută să vedem mai bine realitatea din mediul construit atunci când e vorba de #LOCUIRE." Proiectul a pornit în cea mai vulnerabilă Capitala europeană, când e vorba de mediu construit- București - și își propune un parcurs itinerant alături de parteneri naționali și locali să ajungă în toate orașele din România, acolo unde există blocuri . Următoarele destinații în viitorul apropiat vor fi Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Slobozia .