Prima paginăAnunțuriianuarie 2022 › Proiect românesc de arhitectură – nominalizat al Concursului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022
19 ianuarie 2022 • Evenimente

Proiect românesc de arhitectură – nominalizat al Concursului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022

Comisia Europeană și Fundația Mies van der Rohe au anunțat ieri, 17 ianuarie, lista celor 40 de proiecte nominalizate în cadrul Concursului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022. România are un proiect nominalizat – Locuință de apartamente Mumuleanu 14/Spații Urbane. Este proiectul colegilor de la Biroul de Arhitectură ADN, proiect premiat în cadrul Anualei de Arhitectură 2020 la categoria Arhitectura Construită – Arhitectura Locuinței Colective.
Îi felicităm pe toți cei implicați în realizarea proiectului românesc și suntem bucuroși pentru reușita lor!

Cele 40 de proiecte provin din 18 țări ale Uniunii Europene și au fost alese dintr-un total de 532 înscrise în concurs.

Despre Concursul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022

Premiului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022 promovează excelența și inovația din domeniul arhitecturii și atrage atenția asupra contribuției pe care o au arhitecții în dezvoltarea ideilor inovatoare care nu ar putea fi puse în practică fără ajutorul clienților. 

Principalul obiectiv al concursului este acela ca arhitectura de calitate să se identifice cu locuințele dezvoltate sustenabil.

Juriul concursului a deliberat timp de trei zile în Barcelona, timp în care au fost analizate provocările cele mai relevante cu care se confruntă societatea europeană contemporană. Tatiana Bilbao, președinta Juriului, a adus în discuție nevoia de a fi atinse echitatea și valorile democratice prin acceptarea diversității. 

New European Bauhaus este programul care poate aduce un viitor sustenabil cu ajutorul creativității, inovației și al imaginației. De asemenea, membrii juriului au insistat să sublinieze un aspect foarte important al clădirilor care se construiesc, și anume durata de viață să fie cât mai îndelungată. Este un principiu al arhitecturii sustenabile de care toți cei implicați în procesul arhitectural trebuie să țină cont.

Cele cinci proiecte finaliste vor fi anunțate pe 16 februarie, urmând ca la jumătatea lunii aprilie să fie anunțat la Bruxelles câștigătorul. 

Baftă tuturor!