Prima paginăAnunțuridecembrie 2021 › Wienerberger continuă acțiunile de plantare pentru un viitor curat
15 decembrie 2021 • Evenimente

Wienerberger continuă acțiunile de plantare pentru un viitor curat

București, 10 decembrie: În spiritul responsabilității față de mediul înconjurător, grupul Wienerberger, cel mai mare producător de materiale de construcții cu expertiză vastă de peste 20 de ani pe piața din România, a organizat pe data de 10 decembrie o acțiune internă de plantare în proximitatea fabricii din Sibiu. Sub îndrumarea atentă a unei echipe de specialiști, 40 de voluntari au plantat peste 150 de tei pe o suprafață de 367 de metri pătrați în jurul zonei ce împrejmuiește limita perimetrului privat.

Ideea organizării tuturor activităților de plantare desfășurate în zona fabricii potențează dorința companiei de a se implica în cadrul comunității prin dezvoltarea unei structuri peisagistice care să genereze un impact pozitiv asupra mediului.

”Acțiunile pe care le desfășurăm vizează implicarea activă a companiei Wienerberger România în proiecte pentru protecția mediului și grija pentru un comportament responsabil ecologic. Inițiativele de acest fel fac parte din filosofia de lucru Wienerberger la nivel de grup. Fiecare proiect în care ne-am implicat a generat un impact social și a reunit colegi din diferite departamente reușind în același timp să ne responsabilizeze acțiunile pe care le întreprindem în domeniul nostru de activitate. Voluntarii Wienerberger au înțeles importanța acțiunilor de CSR și sunt tot mai receptivi la acțiunile care fac parte din strategia de sustenabilitate a companiei. Pe lângă proiectele dedicate protecției mediului, Wienerberger a fost implicat și în  acțiuni de voluntariat în construcția accelerată de case pentru familiile din medii vulnerabile, alături de partenerii de la Habitat for Humanity declară Iulian Mangalagiu, Director General Wienerberger România

Anul acesta, în Sibiu au fost plantați peste 561 de copaci (tei și sălcii), în trei zone de plantare din jurul fabricii pe o suprafață totală de 986 metri pătrați.

Proiectul face parte dintr-o campanie amplă de CSR, desfășurată anul acesta de compania Wienerberger în Nădab, Gura Ocniței și Sibiu. În perioada noiembrie-decembrie voluntarii au plantat peste 700 de pomi (tei, salcâmi, arțari canadieni și platani) în jurul fabricilor din Nădab, Gura Ocniței și Sibiu.

Prima acțiune de plantare a companiei a avut loc în anul 2008, când în parcul Sub Arini din Sibiu au fost plantate 200 de magnolii. Acțiunile au continuat în 2009  la Tritenii ii de Jos din județul Cluj, unde, în zona verde a fabricii s-au plantat 100 de stejari și 20 de pawlonia.  În 2015 Grupul a plantat 50 de sălcii în fabrica de la Gura Ocniței, completând în acest an cu plantarea a 120 de arțari canadieni.

Responsabilitatea socială și grija față de mediu și comunitate sunt principalele valori ale companiei Wienerberger, iar acțiunile de plantare reprezintă angajamentul ferm prin care organizația își consolidează aceste principii în relație cu echipa. Pentru Wienerberger clima și energia, economia circulară, biodiversitatea și mediul, angajații, etica în afaceri și impactul social sunt temele principale care stau la baza acțiunilor de sustenabilitate.

***

Wienerberger este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume și cel mai mare producător din Europa de cărămizi pentru fațadă și tigle ceramice. Grupul austriac este cotat la bursa internațională și deține în prezent 197 de fabrici în 29 de țări. Compania operează pe piața locală trei companii: Wienerberger, Semmelrock Stein Design și Tondach România.

Grupul are în România șapte fabrici: patru fabrici de cărămidă  – în localitățile Sibiu, Tritenii de Jos (județul Cluj), Gura Ocniței (județul Dâmbovița), Berca (județul Buzău) și trei fabrici de pavele Bolintin Vale (Ilfov), Teiuș (Alba), Nadab (Arad). Grupul este și distribuitor de țigle ceramice și cărămizi de fațadă si interior, pe care le importă din fabricile grupului amplasate în Ungaria, Austria, Belgia, Croația, Serbia, Slovenia.