Prima paginăAnunțurioctombrie 2021 › Filiala București a OAR sărbătorește 20 de ani de la înființare
5 octombrie 2021 • Evenimente

Filiala București a OAR sărbătorește 20 de ani de la înființare

Vineri, 8 octombrie 2021, se împlinesc 20 de ani de la înființarea Filialei București a OAR. Astfel, prin Conferința de Constituire, era întemeiată Filiala OAR București în baza Legii 184.

Dorim să onorăm această dată precum și toate echipele de conducere și coordonare ale Filialei de-a lungul timpului.

Cu bucurie, vă invităm să petrecem împreună acest eveniment, vineri, 8 octombrie 2021, la ora 16:00 în Parcul IC Brătianu din  Bulevardul Dacia. Cu această ocazie, OAR București împreună cu Biblioteca Națională a României, deschide în premieră Așezământul IC Brătianu, casa lui IC Brătianu, după ce aceasta a fost închisă mulți ani.

Proiectată de arhitectul Petre Antonescu în stil neoromânesc, Casa se află în Parcul IC Brătianu având intrarea de pe strada Biserica Amzei. Parcul a fost inițiat de soția lui Brătianu, Ioana Brătianu, pionier al promovării iei românești la nivel național și internațional.

Înainte de 1989 casa a funcționat ca sediu al Bibliotecii Naționale și biblioteca de carte rară. IC Brătianu a lăsat așezămintele Statului Român cu destinația bibliotecă.  Pentru prima dată după 30 de ani, Așezămintele se vor redeschide către parcul IC Brătianu.

În cadrul evenimentului vernisăm expoziția outdoor de fotografie INSTA’București, Anuala de Arhitectură București 2020 și un concert de jazz contemporan SUITA TITAN.

De asemenea, cu UAUIM, ca proiect-pilot al Anualei de Arhitectură, lansăm pe data de 8 octombrie un program comun de educație pentru sprijinirea studenților și tinerilor arhitecți pentru a  se implica în administrație: „Atelierul de Arhitect-Șef”.

Întâlnirea  respectă  condițiile și regulile pandemice implementate în această perioadă în București, participanții trebuind să prezinte dovadă vaccinării. În caz că apar situații cu totul particulare ce pot afecta desfășurarea evenimentului, vom anunța participanții din timp.

Facem o reverență și vă așteptăm!