Prima paginăAnunțuriseptembrie 2021 › PMB va avea Comisie Tehnică de Urbanism începând cu finele lunii septembrie
28 septembrie 2021 • București

PMB va avea Comisie Tehnică de Urbanism începând cu finele lunii septembrie

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut publice nominalizările pentru Comisia Tehnică de Urbanism de la Primăria Capitalei. Comisia are un rol consultativ și analizează cele mai mari proiecte din București. Componența Comisiei va fi dezbătută pe 30 septembrie în ședința de Consiliu General.

În Legea 350/2001, la Art.36, Alin. (5) este precizat clar rolul acestei comisii: „În activitatea lor, arhitecții-șefi sunt sprijiniți de Comisia Tehnică  de amenajare a teritoriului și urbanism, comisie cu rol consultativ care asigură fundamentarea tehnică de specialitate în vederea luării deciziilor.“ Iar la Articolul 37, Alin. (3) este precizat faptul că cel care decide componența Comisiei Tehnice este primarul general al municipiului București – „pe baza recomandărilor asociațiilor profesionale din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului, construcțiilor, instituțiilor de învățământ superior și ale arhitectului-șef.”

Astfel, OAR Filiala București a trimis către Primăria Municipiului București o listă cu posibili membri - propuneri de profesioniști-arhitecți. Propunerile au fost trimise la începutul acestui an la solicitarea arhitectului-șef al PMB.

Pentru Filiala București a OAR există o premieră în lista publicată: numele lui Cătălin Berescu, Vicepreședinte al Filialei, un profesionist căruia îi mulțumim că este alături de noi. 

Așteptăm cu interes dezbaterile pentru marile proiecte din Capitală și privim cu încredere reluarea activității Comisiei în viitorul apropiat.