Prima paginăAnunțuriseptembrie 2021 › Marele Premiu și Premiul Juriului pentru România la Veneția
24 septembrie 2021 • Evenimente

Marele Premiu și Premiul Juriului pentru România la Veneția

Pe 23 septembrie 2021 la sediul Fundației Giorgio Cini din Veneția, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2021, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Europa Nostra au anunțat cei patru laureați ai Marilor Premii și câștigătorul Premiului Publicului.

Biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea, România, proiect de conservare derulat de către Fundația Pro Patrimonio pe parcursul a peste 10 ani, este marele câștigător al anului 2021.

Din 18 țări europene, pe 25 mai 2021 juriul a ales într-o primă etapă 24 de laureați între care proiectul de conservare al Bisericii de lemn din satul Urși. Acesta a fost selectat de către conducerea Europa nostra, la recomandarea unui juriu independent de experți, să primească unul dintre Marile Premii în valoare de 10.000 de euro.

De asemenea, Biserica de lemn din Urși a fost selectată de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa, luând și Premiul Publicului. Aproximativ 7000 de cetățeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul Publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă atașat.

WEBSITE

---------------------------------------------------------------------------------

Raluca Marțiș I  PR & communication officer 
FUNDAȚIA  PRO  PATRIMONIO
+40 722 673 475  


Fișiere atașate: