Prima paginăAnunțuriaugust 2021 › In memoriam Arh.Téodor Georgescu Lungu Arhitect ( 07 aprilie 1945- 12 august 2021)
17 august 2021 • In Memoriam

In memoriam Arh.Téodor Georgescu Lungu Arhitect ( 07 aprilie 1945- 12 august 2021)

Domnul Téodor Georgescu Lungu a fost membru al Ordinului Arhitecților din Franța din noiembrie 1983, membru al Ordinului Arhitecților din România și membru al Uniunii Arhitecților din România din septembrie 2016.

Începutul carierei pentru un arhitect în exil nu a fost simplu. În cartea lui Adrian Mahu „Arhitecții și Exilul” prezintă experiențele trăite de arhitecții plecați din România înainte de anii 1990. Unul din cei 68 de arhitecți din cartea publicată în 1992  este  arhitectul Téodor Georgesco care povestește : „Am ajuns în Franța în anul 1978, la Paris. Nefiind refugiat politic, în așteptarea naturalizării nu aveam drept de lucru, doar să mor de foame. După un an și jumătate de cercetări am obținut naturalizarea și am putut să-mi găsesc de lucru, gravor de circuite imprimate, machete de arhitectură și desenator de arhitectură. Ca arhitect nu am putut să lucrez decât după patru sau cinci ani, când am reușit să echivalez diploma din România la Ordinul Arhitecților din Franța”.

Activitatea domnului arhitect a fost permanent legată de atelierul A.A.R.D– ATELIERE D’ARCHITECTURE, RECHERCHE&DEVELOPMENT, a cărui co-fondator a fost.

Câștigător a numeroase premii la concursuri internaționale de arhitectură domnul arhitect realizează Hôpital de Vaugirard din Paris,  Centre Hospitalier du Hâut Bugey-Oyonnax – aducând un concept nou în domeniul construcțiilor spitalicești.