Prima paginăAnunțuriiunie 2021 › Corona Museum Bench
2 iunie 2021 • Evenimente

Corona Museum Bench

Vă invităm să participați sâmbătă 5 iunie, de la ora 16.30, la prezentarea Corona Museum Bench, ce va avea loc la casa OAR București din strada Sf. Constantin numărul 32.

Evenimentul ce face parte din Romanian Design Week, Design GO  este susținut de arhitectul Paraschiv Dan-Felix și este găzduit de Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Expoziția poate fi vizitată în perioada 7-10 iunie de la 8.30-16.30 iar în data de 11 iunie de la 8.30-14.30.

În contextul actual, un obiect de uz comun creat pentru a sta împreună la taclale, o simplă bancă, este și el „virusat”. Experiența conviețuirii împreună, dar distanțați, este pretextul transformării obiectului banal într-unul de artă, ce se expune pe sine. A sta pe bancă devine o experiență singulară, prin care este revendicat spațiul vital în mulțime. Corona Museum Bench este totodată o pastilă de haz, ce se amuză pe seama întregii experiențe sociale cauzată de circumstanțele pandemice.

Creată de Dan-Felix Paraschiv și DALINI, Corona Museum Bench este produsă în Susch, Elveția, folosind lemn local din surse regenerabile.

Dan-Felix Paraschiv a absolvit în 2007 „Accademia di Architettura” din Mendrisio, Elveția. Formarea sa profesională continuă cu o vastă experiență de proiectare, atât în propriul său birou de arhitectură din România, cât și prin colaborări cu birouri de arhitectură din Elveția. În ultimii șapte ani, acesta a colaborat cu Peter Zumthor și Men Duri Arquint.


Dan-Felix Paraschiv
dipl. Acrhitekt usi-aam | OAR