Prima paginăAnunțuriaprilie 2021 › Plata cotizației de membru O.A.R. pentru anul 2021
21 aprilie 2021 • Agenda O.A.R. București

Plata cotizației de membru O.A.R. pentru anul 2021

Acest mesaj se adresează NUMAI membrilor care NU au cotizația achitată la zi, inclusiv pentru anul 2021

Invităm arhitecții și conductorii arhitecți care nu au achitat cotizația pe anul în curs să o plătească până vineri 30 aprilie 2021, termen limită stabilit potrivit prevederilor Hotărârii Conferinței Naționale a O.A.R. nr. 1047 din 30 mai 2005.

Plata cotizației se poate face după cum urmează:

- online prin SIOAR la rubrica „Cotizații și taxe” – „Gestionează plăți”.

- prin transfer bancar cu respectarea următoarelor condiții:

Datele solicitate sunt necesare pentru identificarea plătitorului. În cazul în care datele solicitate sunt incomplete sau greșite, sau dacă folosiți alt cont, plata cotizației nu va fi înregistrată în evidența Filialei București.

Pentru a veni în sprijinul acelora care nu pot folosi plata online, Filiala București a inițiat serviciul de permanență accesibil la sediul din str. Sf. Constantin nr.32  de luni până joi între orele 10:00 – 16:00 și vineri între orele 10:00 ­ 14:30. În timpul programului anunțat plata cotizației se poate face direct la casieria Filialei București cu cadrul personal (POS) sau numerar. Deoarece filiala dorește să împiedice răspândirea infecției Covid 19 și să protejeze sănătatea arhitecților și a salariaților, în această perioadă adresăm membrilor rugămintea de a apela cât mai puțin la plata directă.        

Hotărârea O.A.R. nr. 1047/30 mai 2005, pe care o anexăm, menționează valorile taxei de înscriere, a taxei de reluare a dreptului de semnătură suspendat pentru neplata cotizației și a cotizațiilor anuale.

Vă reamintim că Legea 184/2001 republicată prevede la art. 7, al. b), suspendarea dreptului de semnătură după 6 luni de neplată a cotizației anuale.

De asemenea, potrivit art. 7 din Hotărârea 544/24.03.2008 a O.A.R., începând cu data de 01 mai 2021 nu se vor elibera dovezi de înregistrare a proiectelor de arhitectură din cadrul documentațiilor DTAC/DTAD către membri care nu își achitată cotizația aferentă anului 2021 până în data de 30 aprilie 2021.

Arhitecții și conductorii arhitecți cu drept de semnătură și având cotizația achitată la zi beneficiază gratuit de asigurare profesională (7500 € limita răspunderii pe perioada asigurată și pe eveniment pentru arhitecți și 4500 € limita răspunderii pe perioada asigurată și pe eveniment pentru conductori arhitecți) și de posibilitatea extinderii contra-cost a asigurării pe proiect, la cerere, în aceleași condiții negociate pentru asigurarea de bază.

Și în acest an O.A.R. București, dorind să ajute părinții arhitecți, suportă, la cerere, cotizația părintelui aflat în concediu de creștere copil din fonduri extrabugetare, conform procedurii descrise în documentul anexat. 

Acest mesaj se adresează NUMAI membrilor care NU au cotizația achitată la zi, inclusiv pentru anul 2021


Fișiere atașate: