Prima paginăAnunțuriaprilie 2021 › Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești au bucuria de a anunța lansarea apelului de proiecte pentru Street Delivery 2021 :: Leapșa!
20 aprilie 2021 • Evenimente

Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești au bucuria de a anunța lansarea apelului de proiecte pentru Street Delivery 2021 :: Leapșa!

În primul weekend din iulie, când al treilea val pandemic se va fi domolit, Street Delivery București privește orașul prin caleidoscopul copilăriei — un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic, batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite, reproduse, aplicate; unui oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețata în mână, care vrea să alerge și să se joace.

Ce vrem? Să (re)împrietenim locuitorii cu cartierele lor. Fie că vorbim de o căutare de comori urbane, de jocuri educative, proiecții de film prin grădini sau parcări, ateliere în fața, spatele sau chiar în scara blocului, grădini comunitare reamenajate sau de picturi murale care să ne coloreze plimbările prin cartier.

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc din București sau pot lua forma unui concept general pe care să-l poziționăm ulterior în spațiu:

1. ACTIVARE URBANĂ // Frunza

proiecte urbane sau intervenții arhitecturale care reactivează sau îmbunătățesc spații din oraș, pe apă sau pe uscat


2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ // Țară, țară, vrem oraș!

proiecte culturale care pot îmbunătăți viața comunităților


3. INTERVENȚIE ARTISTICĂ // 1, 2, 3, la perete dai!

proiecte artistice care readuc la viață spațiul public (street art, instalații, sculptură etc.)


4. APROPIERE COMUNITARĂ // Lapte gros

proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni


5. EDUCAȚIE // Șotron

proiecte educaționale care încurajează o viziune responsabilă asupra orașului și planetei


6. THE KIDS ARE ALRIGHT! // URBANtanté

proiecte gândite de copii și adolescenți care transformă cartierul/școala/orașul în spațiul ideal pentru ei și prietenii lor

Împreună cu partenerii și sponsorii ediției, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcție de anvergura acțiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte și logistică, precum și prin mix & match-uri cu susținători care pot crește proiectele pe termen lung. Majoritatea evenimentelor vor putea fi urmărite și online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend.

Perioada de înscriere se încheie pe 25 mai.
Vă rugăm să completați acest formularhttp://bit.ly/Leapșa

Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anunțate pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, pe site-ul → street.delivery


--

Street Delivery București este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, proiect strategic OAR finanțat prin #TimbrulDeArhitectură.

În 2021, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și Chișinău.

Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19. Nu ne mai concentrăm pe o singură stradă, ci redescoperim întregul oraș și comunitățile lui active, creative, civice. Ne distanțăm fizic, dar ne apropiem social.


Identitate vizuală Street Delivery 2021: Alina Marinescu


Site: https://street.delivery
FB: https://www.facebook.com/StreetDelivery/
IG: https://www.instagram.com/streetdelivery/


Mai multe detalii în pachetul de presă atașat sau pe site-ul OAR la:
APEL DE PROIECTE STREET DELIVERY 2021


Fișiere atașate: