Prima paginăAnunțurifebruarie 2021 › nZEB și autorizarea proiectelor
1 februarie 2021 • Agenda O.A.R. București

nZEB și autorizarea proiectelor

Actualizare 22 martie 2020:

Mai jos aveți anunțul original:


Ce este nZEB? Punere în aplicare a legislației nZEB. Dificultăți în aplicarea prevederilor nZEB la autorizare. Cum vor fi întocmite documentațiile? Reprezintă doar câteva întrebări generate de obligativitatea implementării standardului nZEB la toate clădirile noi începând cu anul 2021.

OAR București, alături de INCD URBAN-INCERC și Asociația Cluster PRO-nZEB Cluster organizează, în cadrul programelor OARB Baukultur si "20 ani de OAR", o serie de webinarii de informare a arhitecților și specialiștilor în proiectare despre tematica nZEB. Primul eveniment va avea loc pe data de 11 februarie 2021, între orele 15:00-17:00 și va fi transmis live pagina Facebook a OAR București fiind postat ulterior pe canalul Youtube.

Deși, nZEB  apare în legislație începând cu anul 2016, popularizarea acestui concept nu este foarte mare, iar măsurile de implementare încă nu sunt foarte clare. Prin acest prim eveniment dorim să explicăm principiile generale care definesc nZEB și problemele procedurale ale autorizării cu nZEB. Prima parte a întâlnirii va fi o scurtă și succintă prezentare a acestor direcții, urmând că în a doua parte să răspundem la întrebările adresate de arhitecți în urma sesiunii de întrebări lansate în mediul online. 

Invitații evenimentului sunt: dr. ing. Horia Petran, Președinte Pro nZEB Cluster si cercetător la INCD URBAN-INCERC, arh. Anca Ginavar,MLPDA, arh. Nina Munteanu, verificator atestat MLPAT, arhitect Andrei Fenyo, vicepreședinte OAR București, arhitect Michaela Gafar, vicepreședinte OAR, arh. Adrian Zerva, presedinte ASAR.  Gazda și moderatorul evenimentului este arhitect Emil Ivănescu, Președinte OAR București.

Cu această ocazie, dorim să  răspundem la cât mai multe întrebări din partea arhitecților în legătură cu conceptul nZEB aplicat proiectării. De aceea, vă rugăm să ne trimiteți întrebări cu acest subiect, pe adresa OAR Bucuresti:

secretariat@oar-bucuresti.ro

sau pe grupurile de facebook unde o să mediatizăm evenimentul. Vom răspunde la  întrebările primite,  în cadrul webinar-ului  până  pe data 10 februarie 2021, ora 14:00.

Webinar-ul va avea loc pe data de 11 februarie 2021, orele 15:00 - 17:00

Vă mulțumim.

Arh. Emil Ivănescu
Președinte OARB