Prima paginăAnunțuriseptembrie 2020 › Lansare înscrieri sesiune acordare drept semnătură noiembrie-decembrie 2020
30 septembrie 2020 • Profesional

Lansare înscrieri sesiune acordare drept semnătură noiembrie-decembrie 2020

Stimați colegi,

Vă informăm că începând de astăzi 29.09.2020 și până la data de 2 noiembrie 2020 inclusiv, se pot face înscrieri pentru participarea la o nouă sesiune online de acordare a dreptului de semnătură. Înscrierile vor fi făcute prin SIOAR, potrivit Hotărârii CD OAR nr. 183/01.02.2019 (pe care o anexăm împreună cu instrucțiunile aferente). Sesiunea propriu-zisă va avea loc în perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2020. 

În vederea participării online la interviul pentru acordarea dreptului de semnătură, îi rugăm pe candidați să parcurgă cu atenție documentul atașat denumit Reguli și proceduri privind desfășurarea online a interviului pentru acordarea DDS, care li se adresează în mod direct și care reglementează modul în care se desfășoară sesiunile online.

Astfel, subliniem faptul că nu vor putea participa la interviu candidații care:

  1. declarația candidatului pe proprie răspundere
  2. declarația de consimțământ a îndrumătorului (doar pentru proiectele pe care urmează să le prezinte în interviu)
  3. piesele individuale desenate aferente proiectelor realizate în timpul stagiului (nu necesită semnătură și ștampilă din partea îndrumătorului, acestea sunt înlocuite prin declarația acestuia de consimțământ), format pdf, care vor fi organizate în directoare nominale pentru a demonstra acoperirea Misiunilor Arhitectului
  4. prezentare grafică succintă în baza căreia candidații își vor susține discursul în fața membrilor comisiei (format pdf, A3 landscape, cu un număr de pagini la alegere, reprezintă o sinteză a pieselor individuale desenate încărcate în spațiul de stocare în cloud pus la dispoziție de OAR și va constitui fundalul discursului candidatului)

Membrii comisiei CNADS vor avea astfel acces la întreg portofoliul candidaților cu 7 zile înainte de interviu pentru a se familiariza cu proiectele pe care aceștia urmează să le prezinte și pentru a eficientiza desfășurarea online a sesiunii de acordare a dreptului de semnătură.

Rugăm candidații la obținerea dreptului de semnătură să își pregătească încă de pe acum materialele ce le vor fi necesare la interviu, pentru ca în momentul primirii linkurilor de încărcare în Google drive să acționeze cu eficiență și celeritate, cu 7 zile înainte de interviu încărcarea nemaifiind posibilă.

Anexăm de asemenea, toate acele documente care reglementează procesul de dobândire a dreptului de semnătură.

Cu stimă,

Iulian Țepure
Secretar

Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: office@oar.archi
www.oar.archi


Fișiere atașate:

Acordarea dreptului de semnătură →