Prima paginăAnunțuriiulie 2020 › Street Delivery colorează întreg Bucureștiul pe 3-5 iulie!
3 iulie 2020 • Evenimente

Street Delivery colorează întreg Bucureștiul pe 3-5 iulie!

Ordinul Arhitecților din România alături de Fundația Cărturești au bucuria de a vă invita la o nouă ediție de Street Delivery!

Vești bune pentru bucureșteni: Street Delivery se ține și în pandemie. Cum 2020 este un an atipic, și ediția de anul acesta va fi una specială: în weekendul 3-5 iulie, evenimentul-manifest — neîntrerupt din 2006 — devine un puzzle de proiecte răspândite prin cartierele Bucureștiului și recompuse online.

Proiecții de film pe acoperișuri, concerte în grădini, murale prin cartiere, intervenții urbane, turism pe biciclete, ateliere post-izolare, vernisaje de artă în scări de bloc, balcoane deschise și multe alte forme de reziliență civică își vor găsi locul și oamenii într-un București al ReSoluțiilor.

"Criza declanșată de pandemie ne-a oferit șansa să scoatem la iveală cele mai bune idei pentru creșterea calității vieții la nivel micro, de comunitate. Societatea civilă începe să își ia din ce în ce mai serios rolul de a-și gospodari cartierele, spațiul public al orașului. Astfel, schimbări care începuseră deja latent au fost accelerate de criză.

În această idee, ies în evidență proiectele: ASOP ([ReSoluții] dincolo de toaletare), seria de proiecte care propun îmbunătățiri în cartierele lor, fie Baba Novac, Vatra Luminoasă, dar și Carol-Filaret, cu scoaterea în evidență a complexului patrimonial din zona parcului Carol. Și apoi clusterul de proiecte pentru o mai bună integrare a Dâmboviței în viața orașului. 

Casa memorială „Ion Mincu”, unul dintre puținele exemple de bună practică în restaurare din țara noastră, își va deschide porțile și în acest an pentru vizitatori dar de această dată doar virtual: lansăm turul virtual al Casei Mincu alături de Augmented Space Agency pe 04 iulie @ Street Delivery.

Tot în ideea experienței urbane la nivel micro, de comunitate, vine și seria de discuții / talks: București Cotidian. Viața în Cartiere.” - arh. Dorothee Hasnaș, curator - Ordinul Arhitecților din România

--

Street Delivery 2020 - ReSoluții pentru oraș! este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, proiect strategic OAR finanțat prin #TimbrulDeArhitectură.

În 2020, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea, Chișinău.

Manifestul ediției: street.delivery

Detalii: https://www.facebook.com/StreetDelivery/

Identitate vizuală: Alina Bohoru

Cu stimă,

arh. Iulia Cucu

Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: comunicare@oar.archi
www.oar.archi


Fișiere atașate: