Prima paginăAnunțuriiulie 2020 › Reminder Open call Bienala Timișoreană de Arhitectură
1 iulie 2020 • Evenimente

Reminder Open call Bienala Timișoreană de ArhitecturăA mai rămas exact o lună până la termenul limită de înscriere a lucrărilor pentru expoziția-concurs Beta 2020

Bienala timișoreană de arhitectură – Beta 2020 va avea loc în perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2020, în Timișoara. Cea de-a treia ediție va avea ca temă generală responsabilitatea - față de mediul construit și față de ceea ce nu am construit încă, scopul final fiind îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele.

Expoziția-concurs Beta 2020 este unul dintre principalele evenimente din cadrul bienalei.

Concursul este deschis la nivelul celor trei țări ÎNVECINATE (România - Ungaria - Serbia) și se adresează tuturor celor care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design / ingineri, IT-ști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi și celor care susțin responsabilitatea pentru soarta planetei noastre.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii) inclusiv eseuri sau fotografii care abordează tema generală a bienalei (responsabilitatea față de mediul construit și față de ceea ce nu am construit încă) în următoarele șapte categorii competiționale: 1. Spațiu construit, 2. Spațiu interior, 3. Spațiu public, 4. Lucrări de licență, 5. Inițiative / Experimente / Viziuni, 6. Eseu și 7. Fotografie.

Termenul limită
de înscriere a lucrărilor în concurs este 30 iulie
Mai multe informații despre regulament și modalitatea de participare la expoziția-concurs Beta 2020, se găsesc pe: http://competition.betacity.eu

Expoziția-concurs Beta 2020 oferă premii în valoare de 14.000 euro, fiind considerate 7 premii a câte 1000 de euro fiecare și 14 mențiuni a câte 500 de euro fiecare, respectiv 1 premiu și 2 mențiuni pentru fiecare categorie. Juriul va decide, la final, modul de distribuire a acestor premii și mențiuni, inclusiv numărul acestora, cu respectarea încadrării în valoarea totală.

Juriul este format din Anna Puigjaner Barberá (ES), René Boer (NL) și James Taylor-Foster (UK/SE) - pentru categoria 6.Eseu, Laurian Ghinițoiu (RO), Relja Ivanic (SRB) și Norbert Juhasz (HU) - pentru categoria 7.Fotografie, respectiv Vlad Sebastian Rusu (RO), Maja Lalić (SRB), Péter Klobusovszki (HU), Matevz Celik (SLO) și Diana Dina (UK) pentru celelalte categorii.

Expoziția-concurs Beta 2020 susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind concepută ca o interfață de relaționare atât în cadrul profesiei, cât și între profesie și mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Organizatorul bienalei timișorene de arhitectură – Beta 2020 este Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România, organizație profesională care își propune să comunice societății că arhitectura reprezintă un act de cultură de interes public, cu implicații urbanistice, economice, sociale și ecologice. Principalele sale obiective sunt promovarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale, crearea și susținerea unui mediu propice interacțiunii dintre corpul profesional, administrație, societate civilă și diverși stakeholderi, adaptarea educației de arhitectură la tendințele mediului socio-economic și cultural, precum și promovarea identității culturale euroregionale în context național și internațional.

Complementar expoziției concurs Beta, în programul bienalei timișorene de arhitectură Beta 2020, apar alte evenimente, dintre care menționăm expoziția principală care poartă titlul “Enough is Enough”. Aceasta va prezenta lucrări și proiecte naționale și internaționale ale unor arhitecți care recunosc impactul muncii lor asupra mediului înconjurător și care evidențiază diferite practici profesionale construite pe respect și cu responsabilitate față de mediu, economie, față de societate ca ansamblu. Echipa de curatori este formată din: Ilka Ruby, Brîndușa Tudor și Anca Cioarec.

* Fotografii și alte materiale grafice pot fi descărcate de aici

Bienala timișoreană de arhitectură – Beta 2020 este proiect prioritar al Ordinului Arhitecților din România, susținut din Timbrul de arhitectură.

ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA - FILIALA TERITORIALĂ TIMIȘ
str. Episcop Augustin Pacha nr. 8 300055,
Timișoara, Județul Timiș, România
tel: 0356405912 tel mobil: 0745 145 679
e-mail: secretariat@oartimis.ro , registratura@oartimis.ro, cultural@oartimis.ro
www.oartimis.ro
www.facebook.com/oartimis