Prima paginăAnunțuri mai 2020 Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești au bucuria de a anunța lansarea apelului de proiecte pentru Street Delivery 2020 :: ReSoluții!
21 mai 2020 • Evenimente

Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești au bucuria de a anunța lansarea apelului de proiecte pentru Street Delivery 2020 :: ReSoluții!

Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești au bucuria de a anunța lansarea apelului de proiecte pentru Street Delivery 2020 :: ReSoluții!

În toiul unei pandemii cum nu ne-a mai fost dat să trăim în istoria recentă, Street Delivery își provoacă publicul să găsească noi metode de recuperare a spațiului public. Evenimentul invită la povești din izolare și rezoluții de după, sub formă de jurnale, intervenții în orașe, exprimări artistice, campanii sociale și proiecte comunitare care să redefinească spațiile comune și să readucă la viață cartierele.

Ca în fiecare an, Street Delivery deschide un apel de proiecte care să (re)împrietenească locuitorii cu cartierele lor, de această dată în mai multe locuri din oraș. Fie că vorbim de o proiecție de film într-o parcare, un atelier de tâmplărie în fața, spatele sau chiar scara blocului, o grădină comunitară reamenajată, o expoziție cu poze din izolare sau un mural care să coloreze plimbările în cartier.


Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc sau pot fi un concept general care ulterior să fie poziționat în spațiu:

1. ACTIVARE URBANĂ
= proiecte urbane care pot îmbunătăți viața unei comunități în oraș
2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ
= proiecte culturale, trăiri personale, amintiri și învățături din pandemie
3. INTERVENȚIE ARTISTICĂ
= proiecte artistice care readuc la viață spațiul public
4. APROPIERE COMUNITARĂ
= proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni
5. MEMORIE COLECTIVĂ
= proiecte documentare care surprind impactul crizei și perioada de tranziție

Împreună cu sponsorii ediției, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcție de anvergura acțiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte și logistică. Majoritatea proiectelor vor putea fi urmărite online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend.

  ***  

Street Delivery București este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, proiect strategic OAR finanțat prin #TimbrulDeArhitectură. În 2020, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea, Chișinău.

Manifestul ediției: street.delivery
Detalii: https://www.facebook.com/StreetDelivery/ 

Identitate vizuală: Alina Bohoru

Mai multe detalii în pachetul de presă atașat sau pe site-ul OAR la: 

+APEL DE PROIECTE STREET DELIVERY 2020

Ana Munteanu - Popa
Consilier Comunicare & PR


Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: office@oar.archi
www.oar.archi


Fișiere atașate: