Prima paginăAnunțuriaprilie 2020 › Plata cotizației de membru OAR pentru anul 2020
24 aprilie 2020 • Agenda O.A.R. București

Plata cotizației de membru OAR pentru anul 2020

Acest mesaj se adresează NUMAI membrilor care NU au achitat cotizația

Vă reamintim că, potrivit hotărârii O.A.R., cotizația de membru O.A.R. se achită anual, în primele 4 luni ale anului - pentru anul în curs termenul este joi 30 aprilie 2020.

În condițiile în care, pe perioada stării de urgență, Filiala București a OAR nu lucrează direct cu publicul, plata cotizației se poate face după cum urmează:

online prin SIOAR la rubrica „Cotizații și taxe” – „Gestionează plăți”.

prin transfer bancar cu respectarea următoarelor condiții:

Datele solicitate sunt necesare pentru identificarea plătitorului. În cazul în care datele solicitate sunt incomplete sau greșite, sau dacă folosiți alt cont, plata cotizației nu va fi înregistrată în evidența Filialei București.

Cuantumul cotizațiilor conform Hotărârii OAR  nr. 1047 din 30 mai 2005 poate fi consultat în documentul anexat.

Pentru că dorim să venim în sprijinul acelora dintre dumneavoastră care nu pot folosi plata online sau nu pot achita cotizația din motive legate de încetinirea activității profesionale determinată de perioada dificilă pe care o traversăm, facem următoarele precizări:

- În acest an OAR a anulat prevederea conform căreia, începând cu data de 01 mai 2020 filialele OAR nu eliberează dovezi de înregistrare a proiectelor pentru membri care nu achitau cotizația până în data de 30 aprilie;

- Legea 184/2001, republicată, prevede la art. 22, al. b) suspendarea dreptului de semnătură  după 6 luni de neplată a cotizației anuale.

Ca urmare, arhitecții și conductorii arhitecți care nu pot achita cotizația până în 30 aprilie beneficiază de un răgaz până în data de 31 octombrie 2020.

Vă reamintim că arhitecții și conductorii arhitecți cu drept de semnătură și având cotizația achitată la zi beneficiază gratuit de asigurare profesională (7000 € limita răspunderii pe perioada asigurată și pe eveniment pentru arhitecți și 4000 € limita răspunderii pe perioada asigurată și pe eveniment pentru conductori arhitecți) și de posibilitatea extinderii contra-cost a asigurării pe proiect, la cerere, în aceleași condiții negociate pentru asigurarea de bază.

De asemenea, dorim să vă informăm că în acest an va avea loc Conferința Extraordinară Teritorială a Filialei București a OAR la care, conform prevederilor regulamentului, pot participa membrii cu cotizația achitată la zi.

Și în acest an O.A.R. București, dorind să ajute părinții arhitecți, va suporta, la cerere, cotizația părintelui aflat în concediu din fonduri extrabugetare, conform procedurii descrise în documentul anexat. 

Acest mesaj se adresează NUMAI membrilor care NU au achitat cotizația.


Fișiere atașate: