Prima paginăAnunțurimartie 2020 › O.A.R. București, ASAR și RUR - studiu de piață privind modul de exercitare a profesiei de arhitect și urbanist în București
10 martie 2020 • Profesional

O.A.R. București, ASAR și RUR - studiu de piață privind modul de exercitare a profesiei de arhitect și urbanist în București

Filiala București a Ordinului Arhitecților din România, Asociația Societăților de Arhitectură din România  și Registrul Urbaniștilor din România, prin reprezentanții lor, arh. Emil IVĂNESCU,  arh.  Adrian–Emilian  ZERVA și arh. Tiberiu FLORESCU au semnat joi 05 martie 2020 acordul de parteneriat-cadru în vederea realizării unui studiu de piață privind modul de exercitare a profesiei de arhitect și urbanist în București, de către toți operatorii economici cu cod CAEN 7111, cu scopul definirii și inițierii unui Registru al Societăților de Arhitectură și Urbanism din București.

Intenția studiului este, printre altele, de a realiza  statistici și analize ale situației firmelor de proiectare de arhitectură și urbanism în capitală, ale  funcțiilor și pozițiilor ocupate de arhitect și de urbanist în cadrul firmelor sau operatorilor economici cu cod CAEN 7111. De asemenea, pentru o imagine mai clară a mediului de proiectare bucureștean și a impactului calitativ de proiectare, se impune analiza situației operatorilor economici cu cod CAEN 7111, în care arhitecții și urbaniștii au acționariat majoritar.

Rezultatele acestor analize vor fi făcute publice și vor constitui baza unor campanii de media și  de promovare a calității proiectării realizate de entități  în care profesioniștii, arhitecți și urbaniști, au drept de decizie și influențează calitatea și implementarea finală a proiectelor. Studiul, realizat ca inițiativă comună a trei organizații profesionale din zona arhitecturii și urbanismului, se va desfășura pe toată perioada anului 2020, constituind inițierea unei practici constante ca, la cel puțin doi ani, această cercetare să fie realizată pentru a putea avea permanent o imagine clară a ceea ce se întâmplă în piața de proiectare din capitală.