Prima paginăAnunțurifebruarie 2020 › Parteneriat Habitat for Humanity România și OAR București
18 februarie 2020 • Agenda O.A.R. București

Parteneriat Habitat for Humanity România și OAR București

Luni, 17 februarie 2020, OAR București împreună cu Habitat for Humanity, în prezența domnului Roberto Pătrășcoiu, directorul național Habitat for Humanity România, precum și a domnului Emil Ivănescu, președintele OAR București, alături de domnul Cătălin Berescu, vicepreședinte OAR București, au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a încuraja, a consolida și a accelera construcția locuințelor sociale în București și în România.

Contextul românesc  are nevoie de o infuzie de locuințe sociale care să poată servi scopurilor cetățenilor, să fie sigure și bine realizate dar, în același timp, să asigure și o calitate arhitecturală și urbană. Adesea, în cazul locuirii sociale, aceste direcții sunt uitate sau omise în mod intenționat. Prin acest parteneriat dorim să contribuim la dezvoltarea unei culturi a locuirii sociale calitative și complexe, responsabile atât față de cetățean cât și față de contextul urban. De asemenea, componenta de voluntariat dezvoltată de Habitat for Humanity, reprezintă un manifest pentru o abordare a implicării sociale în mediul de construcții. În acest sens, cele două organizații vor dezvolta  programe de cursuri, ateliere și acțiuni directe destinate profesioniștilor interesați de zona socială a proiectării și a construcțiilor. Alături de zona locuirii, OAR București și Habitat for Humanity vor dezvolta pe viitor și inițiative pentru mediul educațional, de școli în medii defavorizate.

Ca primă acțiune, Habitat for Humanity România și OAR București, prin intermediul Anualei de Arhitectură București 2020, vor lansa la sfârșitul lunii martie, anul acesta,  un concurs de arhitectură dedicat locuințelor sociale, soluția câștigătoare fiind implementată pe parcursul anului viitor. Concursul urmărește găsirea celei mai fiabile soluții de arhitectură și construcție care să poată fi realizată în sistemul inițiat de Habitat for Humanity cu respectarea standardelor de calitate profesional-arhitecturală promovate de OAR București. Detaliile cu privire la lansarea concursului, vor fi prezentate în perioada imediat următoare.   

arh. Emil Ivănescu
Președinte OAR București