Prima paginăAnunțurinoiembrie 2019 › Participare la consultări pentru PUZ Sector 1, București
13 noiembrie 2019 • Agenda O.A.R. București

Participare la consultări pentru PUZ Sector 1, București

Vineri, 8 noiembrie 2019,  OAR București a fost invitat la Primăria Sectorului 1 pentru o serie de consultări legate de PUZ-ul Sector 1. Această întâlnire a fost generată de Primărie, imediat după a doua rundă de dezbateri publice legate de PUZ, la care au participat, din partea filialei, arh. Cătălin Berescu și arh. Bogdan Andrei Fezi.

La întâlnirea de vineri, OAR București a fost reprezentat de arh. Emil Ivănescu, arh. Bogdan Andrei Fezi, arh. Andrei Fenyo, arh. Matei Bogoescu, alături de arh. Mihai Munteanu. Din partea primăriei de sector,  au luat parte la discuții Arhitect Șef Olivia Ana Ciobanu Oprescu, alături de Diana Postolache, reprezentant al echipei de proiectare PUZ Sectorul 1, care a și preluat ceea ce echipa OAR București a propus. Întâlnirea a făcut parte dintr-o sesiune mai largă de discuții, pe care primăria a inițiat-o cu diverse persoane sau organizații care au participat la dezbaterea publică și care au avut puncte de vedere detaliate despre PUZ.

Au fost semnalate câteva aspecte de ordin general dar și probleme foarte specifice.

Prezentăm, neierarhizat, câteva idei care au fost discutate.

Doamna Arhitect Șef a avut amabilitatea să ne răspundă la întrebări, iar sugestiile făcute de noi au fost înregistrate și trimise către proiectant. Discuția a scos la iveală subiecte noi de dezbătut, ceea ce a lansat posibilitatea pentru o a doua rundă de întâlniri.

OAR București apreciază inițiativa Primăriei Sectorului 1 pentru organizarea mai multor sesiuni de dezbateri publice utile întocmirii cât mai clare și detaliate a documentațiilor destinate întregului sector.

Cu această ocazie, OAR București reiterează sprijinul pe care organizația îl poate oferi atât administrației cât și publicului larg pentru clarificarea unor acțiuni și proiecte  necesare Capitalei.

arh. Emil Ivănescu
Președinte OAR București