Prima paginăAnunțuridecembrie 2018 › Inițiativă în sprijinul arhitecților aflați în concediu de maternitate și de creștere a copiilor
13 decembrie 2018 • Agenda O.A.R. București

Inițiativă în sprijinul arhitecților aflați în concediu de maternitate și de creștere a copiilor

Analizând diferite situații ale arhitecților din Filiala București, explicate și soluționate în platforma program prezentată la Conferința de Alegeri O.A.R. București, din mai 2018, capitolul “Măsuri”, pagină 6, articolul 7, O.A.R. Bucuresti dorește să ofere sprijin mamelor-arhitect aflate în concediu de maternitate. Aceeași inițiativă a fost expusă și în discuțiile avute în cadrul ședinței grupului de lucru cu președinții de filială din luna noiembrie anul 2018, în care am anunțat că la București vom implementa o astfel de măsură.

În acest sens, Colegiul Director al Filialei București a hotărât ca de la 1 ianuarie 2019, O.A.R. București dezvoltă un sistem de ajutor al mamelor-arhitect aflate în concediu de maternitate. Inițiativa constă  în scutirea  de cotizație, pentru început, pe o perioadă de un an, urmând că, ulterior, măsura să poată fi aplicată și pe doi ani. Această scutire este acordată respectând angajamentul filialei de a depune către O.A.R. Național, anual, 30% din cotizația persoanelor care beneficiază de această măsură. 

Pentru a beneficia de acest sprijin, arhitecții bucureșteni trebuie să depună la filială următoarele materiale:

Depunerea materialelor poate fi realizată la filială sau prin curier la adresa:

Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România str. Sf. Constantin nr.32, sector 1, 010219, București, România, telefon/fax:  021-3039226.

Sprijinul inițiat de OAR București are în vedere susținerea arhitecților din București, dar poate fi o măsură benefică și în alte orașe și zone din țară, astfel încât O.A.R.-ul să poată oferi acest sprijin pe viitor. Inițiativa a fost comunicată și mediatizată în lunile mai, iunie și iulie din anul 2018, în momentul actual fiind în curs de implementare la București.

dr. arh. Emil Ivănescu
Președinte OAR București


Fișiere atașate: