Prima paginăAnunțuridecembrie 2018 › Întocmirea Specificațiilor Tehnice în Construcții - Introducere: Principii și proceduri
5 decembrie 2018 • Profesional

Întocmirea Specificațiilor Tehnice în Construcții - Introducere: Principii și proceduri

OAR București își propune să continue discuțiile cu arhitecții referitoare la diferite etape din activitatea de proiectare de zi cu zi în contextul mai larg al domeniului de management în construcții.

Vă invităm să participați la prelegerea având titlul: Întocmirea “Specificațiilor Tehnice în Construcții. Introducere - Principii și proceduri”, care va avea loc vineri 14 decembrie, începând cu ora 10:00, în sediul OAR București – str. Sf. Constantin nr. 32. Prelegerea se va desfășura în trei părți a câte 90 minute, cu două scurte pauze de cafea urmate de discuții și întrebări.

Partea 1 va trata relația dintre ciclul de viață al proiectului de investiție, misiunile arhitectului și tipurile de caiete de sarcini pe care arhitectul le va elabora în cadrul misiunilor respective. Vor fi prezentate prin comparație tipuri de contract uzuale în construcții (tradițional, D&B, management de contract) și contracte în care arhitectul capătă responsabilități majore și cum influențează acestea modul de întocmire a caietelor de sarcini.

Partea 2 se va referi la structura de bază a documentelor contractuale și locul determinant al proiectului ca parte a acestora (piese desenate și specificații tehnice), nevoia de utilizare a informațiilor printr-un sistem de clasificare, cele mai importante sisteme de clasificare utilizate în domeniul construcțiilor și cum sunt acestea adaptate la tehnologia contemporană. 

Partea 3 se va axa pe modul de structurare a specificațiilor tehnice, codificarea în sistem ierarhizat a informațiilor și modul de integrare cu piesele desenate, cantitativele de lucrări și clauzele specifice din contractul de bază. Va fi prezentat formatul 3Part-Spec și extinderea acestuia la formatul 4Part-Spec.

Prelegerea va fi susținută de domnul arh. Dan Agent, profesionist cu peste 35 de ani de experiență în proiectare având lucrări realizate în țară și în străinătate, project manager, formator autorizat  ANC  și membru al CSI (Construction Specificatios Instituite – SUA).

Prelegerea se dorește a constitui o introducere în analiza principiilor și procedurilor de scriere a specificațiilor tehnice pentru construcții. Sunt invitați să participe atât arhitecții tineri cât și cei cu experiență care doresc să își lămurească problemele legate de cum trebuie întocmite corect specificațiile tehnice.

Participarea este gratuită. Înscrierile, în limita celor 30 de locuri disponibile, se fac până miercuri 12 decembrie 2018 la adresa de e-mail secretariat@oar-bucuresti.ro .

Vă așteptăm,

dr. arh. Emil Ivănescu,
Președinte OAR București