Prima paginăAnunțuriiulie 2018 › Pentru un nou Pol Cultural în București
31 iulie 2018 • Evenimente

Pentru un nou Pol Cultural în București

În cadrul Ședinței din data de 26 iulie 2018, Consiliul General al Capitalei a dat aviz de oportunitate inițiativei PMB de a închiria Uzinele Electrice Filaret, pe o perioadă de minim 15 ani, ca parte dintr-un proiect mai amplu, de creare a unui important pol cultural în zona Parcului Carol. 

Încă din 2003, Asociația Generală a Inginerilor din România și Academia de Științe Tehnice din România au avut inițiativa de a promova aici ideea unui Parc Național al Științei și Tehnicii. Acum în 2018, prin actuala hotărâre votată de majoritatea consilierilor, au loc primele inițiative în sensul consolidării destinației cultural-științifice a zonei parcului.

Extinderea Muzeului Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida, prin conversia Uzinei Electrice Filaret într-un muzeu al energiei, se înscrie într-o tradiție internațională privind instituții similare pe plan mondial. 

În acest context dorim să felicităm Primăria Municipiului București pentru această inițiativă de a creea o zonă culturală, precum și aceea de a se implica în revalorizarea și refolosirea unor clădiri valoroase aparținând trecutului industrial al Bucureștiului. 

Pe această cale, dorim să încurajăm administrația pentru ca, împreună cu instituții și entități abilitate, să organizeze competiții de arhitectură care să ofere cele mai bune soluțiile spațiale inițiativelor sale.