Prima paginăAnunțuriiulie 2018 › Forumul Arhitecților și Urbaniștilor Români (RAUF), Londra, 30 iunie 2018
9 iulie 2018 • Profesional

Forumul Arhitecților și Urbaniștilor Români (RAUF), Londra, 30 iunie 2018

Forumul Arhitecților și Urbaniștilor Români (RAUF) a ținut la Londra (UK) al doilea din evenimentele sale bi-anuale cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, sâmbătă 30 iunie 2018. Invitații de onoare au fost arh. Alexandru Beldiman, fost președinte al Uniunii Internaționale a Arhitecților (UIA) și a Uniunii Arhitecților din România (UAR) și arh. Șerban Sturdza, director executiv al fundației Pro Patrimonio și președinte al Ordinului Arhitecților din România București până în mai a.c.

Subiectul prezentărilor și dezbaterilor ce au urmat a fost dezvoltarea urbană a Bucureștiului în cei 20 de ani ce au urmat concursului internațional “București 2000”, organizat de UAR în 1996, în lumina celor două rapoarte critice publicate de OAR București, primul în 2016 (https://www.oar-bucuresti.ro/…/Raportul-pentru-Bucuresti-20…), al doilea lansat recent pe 8 mai 2018 “Raport pentru București 2018 (https://www.oar-bucuresti.ro/…/Raportul-pentru-Bucuresti_20…).

Evenimentul a fost deschis de Iolanda Costide AADip RIBA, cu un omagiu pentru Șerban Cantacuzino CBE, președinte de onoare pe viață al RAUF, de curând decedat. Ea a dat citire cuvintelor lui Norman Foster, dintr-o scrisoare trimisă lui Richard Coleman, adjunctul lui S. Cantacuzino la Comisia Regală de Belle Arte (Royal Fine Art Commission).

Foto: Eugen Brodner, pentru "Român in UK"

Mai multe detalii, aici>>>
https://oar.archi/…/bucharest-1998-2018-romanian-architects…