Prima paginăAnunțuriiunie 2018 › Dezbatere publică pe tema modificării Legii 50/1991, 05 iunie 2018, ora 11:00, MDRAP
6 iunie 2018 • Agenda O.A.R. București

Dezbatere publică pe tema modificării Legii 50/1991, 05 iunie 2018, ora 11:00, MDRAP

Echipa de conducere a OAR București a reprezentat filiala la dezbaterea publică care a avut loc la MDRAP pe tema modificării Legii 50/1991. Membrii Colegiului Director Teritorial care au participat la dezbateri au fost dr. arh. Emil Ivănescu, Președinte, arh. Andrei Fenyo, Vicepreședinte legislație, arh. Irina Meliță, Vicepreședinte comunicare și arh. Cătălin Berescu, Trezorier. De asemenea au participat și alți membrii ai Consiliului de Conducere OAR București care au avut diferite puncte de vedere pertinente cu privire la modul în care ar trebui modificate prevederile Legi 50/1991. Alături de conducerea filialei, au participat și reprezentanți ai ASAR. La dezbatere au fost prezenți și reprezentanți ai altor profesii implicate în zona de construcții: dezvoltatori, ingineri, constructori, avocați, notari.

Toți cei prezenți au fost de acord în ceea ce privește nevoia simplificării Legii 50/1991 printr-o detaliere și o clarificare procedurală superioară legii vechi. Plecând de la problemele și incongruențele legislative anterioare arhicunoscute, o parte din participanți a  susținut o rescriere totală a Legii 50/1991, în acord cu contextul contemporan european dar și național. În alte situații, însă, s-a argumentat pentru reparații pe text și mai puțin pe norme. Obținerea on-line a documentelor și avizelor a fost reiterată ca practică care va  trebui introdusă cât mai curând posibil, unele  instituții fiind destul de avansate cu finalizarea bazelor de date digitale.

În concluzie, reprezentanții MDRAP au reafirmat dorința de modificare și actualizare a Legii 50/1991 invitând la participare și implicare în grupul de lucru dedicat acestei legi.

OAR București

06 iunie 2018