Prima paginăAnunțurimai 2018 › Lansarea Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018
25 mai 2018 • Profesional

Lansarea Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018

Anunțăm lansarea celei de-a XIII-a ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură

Bienala Națională de Arhitectură este structurată ca un program cultural complex care ilustrează preocupările actuale ale profesioniștilor din domeniul arhitecturii românești și, mai ales, premiază proiectele cele mai interesante în curs de realizare sau finalizate în ultimii doi ani. Tema aleasă pentru acest an aniversar, fără a fi o retrospectivă, subliniază nevoia de recuperare a tradiției prin dialogul ei cu modernitatea. Redefinirea spațiului urban, soluții în pas cu noile tehnologii, toate concretizate în proiecte a căror miză este viitorul, iată doar câteva din ideile care definesc ediția din 2018 a bienalei. Calendarul acestei ample manifestări debutează în 22 mai și se încheie pe 30 octombrie a.c.

La această ediție, Bienala Națională de Arhitectură are 11 secțiuni:

Cele 11 secțiuni se vor desfășura, pentru prima dată, în 8 orașe din țară - București, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș.

În jurul expoziției-concurs va fi organizată, de asemenea, o suită de alte evenimente conexe - conferințe, expoziții, dezbateri profesionale, lansări de carte, evenimente culturale care pun în evidență legăturile arhitecturii cu arta fotografiei, filmului și a teatrului și care vor atrage nu numai profesioniști, ci și un public larg.

Accesati link-ul https://www.uar-bna.ro pentru a va informa despre Regulamentul concursului, calendar, membrii juriului.