Prima paginăAnunțuriianuarie 2018 › Comunicat de Presă: Parteneriat Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) - Asociația Europeană pentru Educația de Arhitectură (EAAE)
11 ianuarie 2018 • Profesional

Comunicat de Presă: Parteneriat Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) - Asociația Europeană pentru Educația de Arhitectură (EAAE)

Stimați colegi,

Transmitem spre informare, din partea OAR, Comunicatul de Presă al Consiliului Arhitecților din Europa (ACE) privind parteneriatul semnat cu Asociația Europeană pentru educația de Arhitectură (EAAE) în vederea organizării viitoarelor ediții ale competiției „Premiul Tinerelor Talente în Arhitectură (YTAA)”.

Cu stimă,

11 ianuarie 2018

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

----------------------

In atentia:

Membrilor CD al OAR

Presedintilor Filialelor OAR

Decanatului/Secretariatului Facultatilor de Arhitectura din cadrul UAUIM, IPT, UTC, UTI, USH

Cu referire la: Premiul Tinerelor Talente in Arhitectura (YTAA)

Termen: 22.02.2018/27.03.2018

Va transmitem mai jos Comunicatul de Presa al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE) privind parteneriatul dintre acesta și Asociatia Europeana pentru Educatia de Arhitectura (EAAE) in vederea organizarii viitoarelor editii ale competitiei Premiul Tinerelor Talente in Arhitectura (YTAA).

Parteneriatul celor doua organizatii, care se adauga la reteaua europeana a institutiilor care organizeaza Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana – Premiul Mies van der Rohe, se va axa pe sprijinirea talentului tinerilor absolventi de arhitectura, urbanism si arhitectura peisajera. Castigatorii premiului vor avea posibilitatea sa dezvolte strategii extinse, sa consolideze sinergii si interrelatii cu firmele si institutiile preferate.

Premiul Tinerelor Talente in Arhitectura (YTAA) este organizat de Fundatia Mies van der Rohe cu sprijinul programului Europa Creativa si a platformei online World Architects  ca Partener Fondator, beneficiind, de acum incolo, de colaborarea Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE), a Asociatiei Europene pentru Educatia de Arhitectura (EAAE) si a Centrului Cultural European din Venetia, ca partener local. Astfel, dezbaterile pe teme de arhitectura si educatie arhitecturala, ocazionate de YTAA, vor fi mai ample, prin largirea ariei lor geografice si institutionale si sporirea numarului de finalisti si castigatori. Un juriu international va selecta 4 castigatori dintr-o lista de 12 finalisti. Pentru a stimula competitivitatea si calitatea educatiei de arhitectura europene, in 2018 vor participa facultati din doua tari invitate: China si Coreea de Sud.

Toate proiectele nominalizate vor fi publicate online si vor face parte din Arhiva YTAA, ca recunoastere a autorilor lor si a facultatilor absolvite de acestia. Cei patru castigatori vor fi sprijiniti sa faca parte din reteaua arhitectilor si criticilor implicati in Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana – Premiul Mies van der Rohe, vor primi       5 000 euro fiecare, un profil pe platforma online World Architects si piese de mobilier de la firma USM.

Rezultatele Premiului vor fi prezentate intr-o expozitie itineranta care-si va initia traseul la Venetia, in cadrul Bienalei de Arhitectura 2018.

Proiectele de diploma ale participantilor la YTAA trebuie sa fie nominalizate de facultatile lor si trebuie sa fi fost prezentate in cadrul facultatilor acestora in perioada 1 august 2016-31 decembrie 2017.

Calendarul YTAA 2018

22 februarie: Incheierea inregistrarii facultatilor

27 martie: Anuntarea juriului; Incheierea transmiterii proiectelor

Aprilie: Anuntarea listei scurte

Mai: Anuntarea finalistilor; Vernisajul expozitiei la Bienala de Arhitectura  de la Venetia

Iunie: Anuntarea castigatorilor

Septembrie: Ceremonia de premiere la Bienala de Arhitectura de la Venetia.

Alaturat veti gasi Regulamentul concursului, iar mai multe informatii puteti afla accesand Comunicatul de Presa din email-ul mai jos, precum si link-ul

http://www.ytaaward.com/

Adresam rugamintea Presedintilor Filialelor OAR sa transmita aceste informatii catre membrii filialei, in ideea ca acestia ar putea avea copii/rude/cunostinte care au absolvit de curand studiile de arhitectura, precum si catre contactele pe care le au in cadrul facultatilor de arhitectura, acolo unde acestea exista.

Va multumim pentru colaborare!

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale



Ordinul Arhitectilor din Romania
Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, Bucuresti, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150
www.oar.archi, www.oarsquarespace.com


Fișiere atașate: