Prima paginăAnunțuridecembrie 2017 › Expoziție AJAP - Albumele Tinerilor Arhitecți și Arhitecți Peisagiști - la casa OAR București
15 decembrie 2017 • Evenimente

Expoziție AJAP - Albumele Tinerilor Arhitecți și Arhitecți Peisagiști - la casa OAR București

Între 13 decembrie 2017 și 20 ianuarie 2018, OAR București găzduiește la sediul din strada Sfântul Constantin nr. 32, subsol, Hub A, o expoziție proiectată și realizată de Cité de l’architecture & du patrimoine, în parteneriat cu Institutul Francez. Este vorba despre
lucrările a 15 arhitecți și 5 arhitecți peisagiști, preocupați de transformarea vechiului în nou, în respectul spiritului obiectului inițial.

Expoziția e un dialog între multiple dimensiuni – intimitate, distanță, public, privat, insolit, obișnuit. Plecând de la întrebarea aparent banală ”unde, pe ce teren care lucrați?”, Albumele Tinerilor Arhitecți și Arhitecți Peisagiști propun câteva exemple de bune practici ; în același timp, expoziția nu se abate nici ea de la cele câteva imperative care se regăsesc în toate proiectele tinerilor arhitecți – conversiuni care respectă contextul construcțiilor existente, ocrotirea mediului înconjurător, utilizarea unor materiale ușoare, economice și durabile.

Documentele, configurarea și elementele audio-vizuale ale expoziției compun o posibilă sinteză a tendințelor arhitecturii tinere din Franța, invitând, în același timp, la o reflecție asupra mutațiilor specifice domeniului care se operează actualmente în orașe și în spațiul public în general (atât în mediul urban cât și în cel rural). De asemenea, expoziția oferă publicului posibilitatea ”de a înțelege din interior transformările profunde cărora trebuie să le facă față, în acest moment, meseriile de arhitect și de arhitect peisagist, indiferent de generație. Singularitățile dar și legăturile create între acești tineri profesioniști, libertățile pe care și le asumă precum și vitalitatea care transpare din proiectele lor arată amploarea acestui proces de schimbare”, spune Karine Dana, curatorul expoziției.

Pe marginea acestui eveniment, unul dintre tinerii arhitecți ale căror proiecte figurează în expoziție va participa la un atelier de o săptămână care urmează a fi organizat de OAR București și de Institutul Francez din București în ianuarie 2018.

Orar de vizitare – luni-joi – 8.30-17.00 ; vineri – 8.30-14.30 ; sâmbătă, duminică - închis