Prima paginăAnunțuridecembrie 2017 › Cine trebuie să plătească întârzierile primăriei?
8 decembrie 2017 • Agenda O.A.R. București

Cine trebuie să plătească întârzierile primăriei?

Profesia de arhitect riscă să devină un simplu breloc al administrației locale din cauza atitudinii autorităților de care depind autorizațiile de construire. Întârzierea sistematică în eliberarea avizelor este o încercare de aruncare în derizoriu a profesiei noastre și de subsumare a ei primăriilor.

Vă invităm să participați la dezbaterea de interes public „Cine trebuie să plătească întârzierile primăriei?”, pe grupul on-line cu același nume, pe tema respectării termenului de eliberare a autorizației de construire: 30 zile conform legii 50/1991. Scopul acestei dezbateri este de a determina administrația să accepte întocmai aplicarea legii, lucru care în prezent nu se întâmplă.

Cui se impută și cine plătește întârzierile? Cum se standardizează procesul de autorizare în administrația locală? Pot fi simplificați pașii de avizare? Care sunt repercusiunile eventualelor simplificări la avizare asupra calității proiectelor depuse? Se poate elabora de către autoritățile locale împreună cu O.A.R. un mecanism acceptat de ambele părți pentru evitarea proiectelor neprofesioniste depuse spre avizare?

Concluziile dezbaterii vor fi comunicate autorităților decidente.