Prima paginăAnunțurinoiembrie 2017 › Scrisoarea O.A.R. București către Primarul General al Capitalei, din 24 noiembrie 2017
24 noiembrie 2017 • Agenda O.A.R. București

Scrisoarea O.A.R. București către Primarul General al Capitalei, din 24 noiembrie 2017

Distinsă Doamnă Primar General al Bucureștilor,

Încep prin a-mi cere mii de scuze că îmi permit să vă răpesc din prețiosul timp al domniei voastre cu această a douăzeci și una adresă din partea Ordinului Arhitecților București. Motivul pentru care o fac este faptul că la precedentele douăzeci nu ați dat nici un semn cum că le-ați fi acordat vreo atenție.

Reiterez faptul că toate au fost generate de probleme care țin de profesia pe care o reprezentăm, conform legii, și de nevoile municipiului București, nicidecum de chestiuni pecuniare, de partid sau de altă natură ignobilă. Drept pentru care, zicem noi, merităm un strop de atenție. Măcar din punctul de vedere al bucureștenilor.

Știm că sunteți angrenată în foarte multe acțiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au stârnit. Și totuși. Sunt multe alte probleme de natură arhitectural-urbanistică ce fac din București un oraș cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o și UE prin refuzul de a reloca Agenția Europeană a Medicamentului de la Londra la București). Plecând de la premisa că nu este reavoință din partea domniei voastre sau de interese de alt ordin, ne-am pus problema că poate cele semnalate în cele douăzeci de adrese au fost formulate prea complicat. Drept pentru care, Ordinul Arhitecților București vă pune la dispoziție, când doriți, un arhitect care să vă deslușească ce v-am scris în adresele precedente.

Acum, că vine vacanța de iarnă, sperăm să vă faceți timp și pentru problemele de arhitectură și urbanism ale Capitalei, așa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Având în vedere că s-au strâns multe foi și sunt greu de cărat în vacanță de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute și viitoare pentru a fi la îndemâna domniei voastre.

Vă rog să primiți, distinsă Doamnă Primar General al Capitalei, alături de asigurările că problemele ridicate aparțin Bucureștiului real și nu celui paralel, întreaga mea considerație, alături de cea a arhitecților bucureșteni pe care îi reprezint.

arh. Șerban Sturdza,
Președintele OAR București

NOTĂ: Prezenta adresă a fost trimisă astăzi, 24 Noiembrie 2017, către Doamna Primar General al Municipiului București