Prima paginăAnunțurinoiembrie 2017 › Comunicat de presă Medaliile Europene de Arhitectură_Premiile de excelență pentru Proiecte de Diplomă
22 noiembrie 2017 • Profesional

Comunicat de presă Medaliile Europene de Arhitectură_Premiile de excelență pentru Proiecte de Diplomă

Stimați colegi,

Transmitem din partea Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București Comunicatul de Presă privind competiția EAM_BDP2017 care se desfășoară în aceste zile.

Cu stimă,

22 noiembrie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

------------------------

22 Noiembrie 2017 – comunicat de presă 

Facultățile de Arhitectură din Europa în concurs la București

în competiția EAM_BDP2017 au intrat 156 proiecte de diplomăSerbanelaborate în anul universitar 2016 - 2017, provenind  de la 86 de Facultăți,din 27 de țări din Europa·        Câștigătorii vor anunțati în data de 24 noiembrie 2017 La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București se desfășoară zilele acestea EAM_BDP European Architectural Medals_Best Diploma Projects (Medaliile Europene de Arhitectură_ Premiile de excelență pentru Proiecte de Diplomă) un concurs internațional de anvergură, aflat la a treia ediție, menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa.

În competiția  organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), Asociația Europeană pentru Educație de Arhitectură (EAAE) și Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) au fost înregistrate 155 proiecte elaborate în anul universitar 2016 - 2017, provenind de la 86 de Facultăți, din 27 de țări europene.30 de proiecte au fost selectate în lista scurtă iar 4 vor fi premiate.

Cele 155 de proiecte se pot vizualiza la https://eam.uauim.ro/projects/ 2017/

Juriul ediției 2017 este alcătuit din Arh. Luciano Lazzari - președinte ACE, Prof. Dr. Arh. Karl Otto Ellefsen - președintele EAAE Prof. Dr. Arh Marian Moiceanu - rector UAIUM și doi reprezentanți ai profesiei de arhitect Arh. Boris Koruznjak Arch. Rudolf Wienands

“Este al treilea an în care găzduim la București această competiție, ai cărei fondatori suntem. Ultimele zile, de la stabilirea listei scurte pînă la anunțarea câștigătorilor, sunt încărcate de emoție. Echipa mea îi are alături, în juriu, pe unii dintre cei mai renumiți profesori și arhitecți din Europa.
Avem în concurs multe proiecte valoroase, așa că misiunea noastră nu este ușoară,  însă cu siguranță este foarte plăcută.
Scopul nostru este să recunoaștem excelența celui mai bun proiect de diplomă în arhitectură realizat în facultățile europene”,
a declarat Prof. Dr. Arh. Emil Barbu Popescu, președintele de onoare al Universității Ion Mincu și fondatorul concursului. 

În afară de marele trofeu – Medalia europeană de arhitectură pentru cel mai bun proiect de diplomă vor mai fi acordate trei premii tematice:

EAM_BDP este un concurs de portofoliu, care are o mare valoare prin recunoașterea profesională a calităților proiectului de diplomă premiat de către cele mai relevante instituții europene de arhitectură: EAAE și ACE dar și de UAUIM - o universitate care excelează în rezultate notabile în peisajul învățământului european de profil. Premiem modul în care arhitectura poate să observe o problemă socială, să sesizeze o necesitate, să pună o întrebare iar proiectul de diplomă este - prin natura sa -  un depozitar de idei emergente”, a precizat Conf. Dr. Arh. Françoise Pamfil, managerul competiției.

Cele 30 de proiecte short listed din concurs pot fi vizualizate la adresa https://eam.uauim.ro/projects/ 2017/

Aceste proiectele finaliste, 30 de lucrări de diplomă, sunt expuse în perioada 25 noiembrie 2017 – 15 decembrie 2017, în sala de expoziții de la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Expoziția va călători apoi în universitățile de arhitectură europene participante la concurs. 

Evaluare proiectelor finaliste are loc la UAUIM, în zilele de 23 și 24 Noiembrie când vor fi anunțați câștigătorii iar în data de 28 noiembrie – în cadrul unei conferințe de presă organizată în sala de expoziții a UAUIM -  vor fi dezbătute proiectele câștigătoare. 

Mai multe informații la https://eam.uauim.ro sau la eambdp@uauim.ro 

Sunteti rugati sa folositi idetitatea vizuala a concursului  disponibila la cerere in versiuni corporate(sau descarcabila din arhiva anexata)
 

Francoise PAMFILmanager concurs EAM BDP


Ph. D. Architect / UAR / OAR
Associate Professor UAUIM / International affairs coordinator'ION MINCU' UNIVERSITY OF ARCHITECTURE AND URBANISM

Academiei Street no.18 - 20,
Bucharest 010014, Romania


Fișiere atașate: