Prima paginăAnunțuriiulie 2017 › D E C L A R A T I O N - Sacrum – profanum – sacrum
24 iulie 2017 • Profesional

D E C L A R A T I O N - Sacrum – profanum – sacrum

Stimați colegi,

Transmitem din partea OAR, declarația oficială adoptată la cea de-a III-a Conferință științifică internațională intitulata Arhitectura culturilor locale ale zonelor de frontiera – Sacrul-Profanul-Sacrul. Conversii și reconversii ale arhitecturii si artei sacre din secolele al XX-lea-al XXI-lea, care a avut loc la Varsovia, Bialystok si Suprasl (Polonia), in perioada 21-23 aprilie 2017.
Declarația Adoptată de conferință este adresata tuturor arhitectilor si institutiilor implicate, in care se solicita adoptarea de masuri imediate pentru stoparea desacralizarii si devastarii mondiale a bunurilor spirituale ale culturii umane, precum si a tendintei daunatoare de depreciere a caracterului sacru al proiectelorsi culturii arhitecturale.
Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați materialele atașate.

Cu stimă,

24 iulie 2017

arh. Cornelia Burcuș
secretar Executiv

Doamna/Domnule Arhitect,

Va transmitem alaturat, spre informare, Declaratia oficiala adoptata la cea de-a treia Conferinta stiintifica internationala

intitulata

Arhitectura culturilor locale ale zonelor de frontiera – Sacrul-Profanul-Sacrul. Conversii și reconversii ale arhitecturii si artei sacre din secolele al XX-lea-al XXI-lea, care a avut loc la Varsovia, Bialystok si Suprasl (Polonia), in perioada 21-23 aprilie 2017, fiind organizata de Programul de Lucru UIA „Locuri Spirituale”, in colaborare cu institutii de educatie si cultura poloneze, printre care Facultatea de Arhitectura din Bialystok, Uniunea Arhitectilor Polonezi  (SARP) si Academia Poloneza de Stiinte.
Cea de-a patra editie a conferintei a dezbatut probleme legate de arhitectura spatiilor spirituale si identitatea culturala, multiculturalismul si schimbul de valori si ecumenismul. Conferinta si-a propus sa prezinte, sa analizeze si sa evalueze problemelecontemporane privind devastarea, profanarea si modificarea utilizarii obiectivelor religioase si de cult.
Toate prezentarile din cadrul conferintei vor fi publicate intr-o monografie, iar rezultatele conferintei, precum si activitatea Programului de Lucru UIA „Locuri Spirituale” din perioada 2014-2017, vor fi prezentate intr-o expozitie si un seminar la viitorul Congres UIA de la Seul.
In cadrul conferintei s-a adoptat o Declaratie, adresata tuturor arhitectilor si institutiilor implicate, in care se solicita adoptarea de masuri imediate pentru stoparea desacralizarii si devastarii mondiale a bunurilor spirituale ale culturii umane, precum si a tendintei daunatoare de depreciere a caracterului sacru al proiectelor si culturii arhitecturale.

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale


Ordinul Arhitectilor din Romania
Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, Bucuresti, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150

www.oar.archi, www.oarsquarespace.com

On behalf of Prof. arch. Jerzy Uścinowicz, Director of UIA Working Programme „Spiritual Places”, I’m sending you letter, poster and declaration, related with 3rd International Scientific Conference „Architecture of Local Cultures of the Borderland” - „The Sacred–The Profane–The Sacred. Conversions and Reconversions of Sacred Architecture and Art XX – XXI cc”.

At the same time I would kindly ask you to disseminate poster and declaration among members of your UIA  Member Sections as wide as possible.

Z wyrazami szacunku/Best regards

Agnieszka Mietlicka

Dział Zagraniczny /Foreign Department

_____________________________________

Stowarzyszenie Architektów Polskich SARP/Association of Polish Architects

Zarząd Główny

ul. Foksal 2, 00-366 Warszawa

tel. +48 22 827 87 12

fax. +48 22 827 87 13

www.sarp.org.pl


Fișiere atașate: