Prima paginăAnunțuriiulie 2017 › Comunicatul de presă al Consiliului Arhitecților din Europa (ACE) Privind incendiul Turnului Grenfell din Londra
3 iulie 2017 • Profesional

Comunicatul de presă al Consiliului Arhitecților din Europa (ACE) Privind incendiul Turnului Grenfell din Londra

Stimați colegi,

Transmitem comunicatul ACE privind incendiul Turnului Grenfell din Londra și responsabilitatea arhitecților și a constructorilor față de societate.

http://ace.mmwcrm.com/en/public/webview/show/98/17810

Cu stimă,

03 iulie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

-----------------------

Doamna/Domnule Arhitect,

Va transmitem mai jos Comunicatul de presa al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE) privind incendiul Turnului Grenfell din Londra si responsabilitatea arhitectilor si constructorilor fata de societate.

Luciano Lazzari, Presedintele ACE, subliniaza ca ”acest incident a pus in evidenta  responsabilitatea extraordinara a arhitectilor - si a tuturor profesionistilor implicati in industria constructiilor – fata de societate”.

In plus, se precizeaza ca, desi nu se pot face comentarii privind cauzele incendiului, intrucat o ancheta in acest sens este in curs de desfasurare, se poate afirma ca specificatiile pentru materialele de constructie si aplicarea lor tin de directa responsabilitate a arhitectilor. De aceea, li se solicita arhitectilor membri ACE sa fie extrem de exigenti in selectiile facute si constienti de impactul deosebit pe care-l pot avea specificatiile lor asupra securitatii si bunastarii cetatenilor.

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale 

Ordinul Arhitectilor din Romania
Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, Bucuresti, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150
www.oar.archi, www.oarsquarespace.com