Prima paginăAnunțuriaprilie 2017 › Reabilitarea Palatului Cultural din Blaj câștigă Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural - Premiul Europa Nostra 2017
6 aprilie 2017 • Profesional

Reabilitarea Palatului Cultural din Blaj câștigă Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural - Premiul Europa Nostra 2017

Stimați colegi,

Transmitem, spre informare, Comunicatul de Presă al Fundației Pro Patrimonio privind desemnarea câștigătorilor Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural 2017 / Premiile Europa Nostra.

Premiul la categoria conservare a fost câștigat de arhitectul clujean Vlad Sebastian Rusu pentru proiectul Reabilitarea Palatului Cultural din Blaj.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați materialul atașat.

https://youtu.be/N2GXj4QeJbw

Cu stimă,

06 aprilie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

 ---------------------

Dragi prieteni,

Ne face plăcere să vă anunțăm că pe 5 aprilie 2017, Comisia Europeană și Europa Nostra au desemnat câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural 2017 / Premiile Europa Nostra, cea mai înaltă distincție din Europa în domeniul patrimoniului.

La categoria conservare a câștigat proiectul Reabilitarea Palatului Cultural din Blaj ce poartă semnătura arhitectului clujean Vlad Sebastian Rusu. Domnul Zoltán Kallós, etnograf din Cluj, a primit premiul la categoria serviciu dedicat și educație.

Juriul format din experți independenți a examinat un total de 202 dosare, prezentate de organizații și persoane fizice din 39 de țări din Europa. Romania a fost premiată la două dintre cele 4 secțiuni.

Europa Nostra este federația pan-europeană a patrimoniului ONG, care inițiază campanii pentru a salva monumentele pe cale de dispariție, situri și peisaje ale Europei, în special prin intermediul programului The 7 Most Endangered Heritage Sites in Europe.

Fundația Pro Patrimonio din România este membră a Europa Nostra din 2009, reușind să înscrie în 2014 proiectul 60 de biserici de lemn pe lista The 7 most endangered heritage sites in Europe.

Informații complete în comunicatul de presă atașat.

Vă mulțumim.

Contact:

Fundația Pro Patrimonio
Raluca Marțiș

propatrimonio.romania@gmail.com


Fișiere atașate: