Prima paginăAnunțuriaprilie 2017 › Conferință de stagiu la Liceul Cervantes
3 aprilie 2017 • Profesional

Conferință de stagiu la Liceul Cervantes

Aproximativ 60 de tineri arhitecți – stagiari aflați în diverse etape ale procesului de obținere a dreptului de semnătură și absolvenți care se pregătesc de începerea acestuia – au răspuns invitației Filiala Bucuresti a OAR de a participa la Conferința de Stagiu de joi, 30 martie 2017.

Iulia Stanciu, vicepreședinte OAR pentru probleme profesionale, a prezentat metodologia de efectuare a stagiului, atât în varianta actuală cât și în cea aflată în elaborare. Care sunt căile de obținere a dreptului de semnătură, care sunt cerințele și etapele pentru fiecare în parte, care este miza stagiului și cum este evaluat acesta de către comisiile de la examenul de acordare au fost câteva dintre întrebările care au primit răspuns cu această ocazie.

După segmentul foarte interesant de întrebări din public, arh. Șerban Sturdza, președinte OAR București a luat, de asemenea, cuvântul, făcând avanpremiera unui Call for Projects pentru Casa Arhitecturii – noul sediu al filialei de pe strada sf. Constantin nr.32 – apel care va fi lansat oficial odată cu apropiata deschidere a acestuia, prin care se dorește activarea și transformarea sa într-un adevărat hub cultural, profesional și interdisciplinar.

În calitate de îndrumător de stagiu, de această dată, arh. Șerban Sturdza a fost și cel care a încheiat seara oferind un răspuns, în mod inevitabil personal, la o întrebare pe cât de comună, pe atât de dificilă – cum arată stagiarul și stagiul ideal?

Mulțumim Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" (lb. spaniola), Bucuresti, sector 1, pentru cadrul oferit discuției noastre, și celor prezenți, pentru interes și implicare!