Prima paginăAnunțurimartie 2017 › Prelegere Dan Coma cu tema „FRANK LLOYD WRIGHT in OAK PARK”
30 martie 2017 • Evenimente

Prelegere Dan Coma cu tema „FRANK LLOYD WRIGHT in OAK PARK”

Stimați colegi,

Transmitem invitația domnului arh. Dan Coma de participare la prelegerea cu tema „FRANK LLOYD WRIGHT in OAK PARK” pe care o va susține sâmbătă 01 aprilie 2017, ora 10:30, în Sala Frescelor din Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

30 martie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

-----------------------

Acolo a inceput, Frank Lloyd Wright. Acolo a locuit, la inceput, si acolo a lucrat. Acolo a intemeiat prima sa familie (prima, fiindca nu a fost singura) si tot acolo a inceput sa se afirme ca cel mai important arhitect nord american.

Era tanar si extrem de prolific. In Oak Park, o suburbie a orasului Chicago, sunt foarte multe cladiri de-ale sale, aproape una langa alta.

De la Unity Temple la propria sa locuinta si studio, de la casa la casa, Wright nu s-a dezmintit. O vointa uriasa de creatie l-a sustinut, l-a promovat, l-a afirmat. Se zice ca si-a vopsit peretii camerei de primire in studioul sau in auriu ca sa denote succes, prospectivilor clienti. Desi a avut o admiratie si un respect constant pentru al sau Liebe Meister, Louis Sullivan, nu s-a sfiit sa-i fure clientii, pe vremea cand lucra pentru biroul Adler / Sullivan.

Personalitate debordanta, invatand doar de la Natura (cu litera mare "N", cum el insusi insista ca trebuie), cu doar doi ani de scoala de inginerie, Wright a devenit patriarhul arhitecturii americane, construind mai mult decat oricare arhitect pe acest pamant, de cand e el.

Va invit, in continuarea maratonului nostru omagial, la o noua prezentare despre acest fascinant arhitect.

Va multumesc si va astept.

Dan Coma