Prima paginăAnunțurimartie 2017 › Workshop-ul “București. Spre un oraș rezilient- II: Dezvoltarea Urbană"
28 martie 2017 • Evenimente

Workshop-ul “București. Spre un oraș rezilient- II: Dezvoltarea Urbană"

Filiala Bucuresti a OAR a organizat astăzi, 28 martie 2017, în colaborare cu Centrul Ceh din București, a doua sesiune a workshopului “București. Spre un oraș rezilient”, având ca temă Dezvoltarea Urbană.

Delegații Institutului de Proiectare și Dezvoltare Urbană Praga (IPR) http://en.iprpraha.cz/ – Martina Macakova și Lukas Makovski – au prezentat organizarea IPR, Planul Metropolitan al Pragăi, modelul de împărțire administrativă a capitalei cehe, direcțiile și tendințele sale de dezvoltare, toate acestea constituind modele de studiu pentru propunerea OAR de înființare a Centrului de Urbanism București.

La workshop au participat 20 de invitați, reprezentanți ai administrației publice, ai organizațiilor profesionale și asociațiilor cu activitate relevantă în domeniul urbanismului și politicilor urbane.

Reprezentanții OAR București au prezentat capitolul Dezvoltare Urbană din Raportul pentru București 2016 – document disponibil integral la adresa http://www.oar-bucuresti.ro/…/Raportul-pentru-Bucuresti-201… . Discuțiile care au urmat vor constitui, împreună cu reacțiile strânse de la actorii urbani, parte interantă a Raportului 2017.

Mulțumim Centrului Ceh pentru susținere și vă invităm să urmăriți în continuare demersurile noastre asociate celor două teme majore: Raportul pentru București și Centrul de Urbanism al Capitalei.

Arh. Mihai Medvedovici, asistent comunicare