Prima paginăAnunțurimartie 2017 › Expoziție „ARH. IOANA GRIGORESCU - EXPRESIA SINCERITĂȚII”
21 martie 2017 • Evenimente

Expoziție „ARH. IOANA GRIGORESCU - EXPRESIA SINCERITĂȚII”

Stimați colegi,

Transmitem din partea Uniunii Arhitecților din România invitația de a participa la vernisajul expoziției de grafică „arh. Ioana Grigorescu - expresia sincerității”.

Evenimentul va avea loc luni 27 martie 2017, ora 17:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR din str. Jean Louis Calderon nr.48.

Expoziția deschide seria de manifestări cuprinse în programul UAR „2017 - anul arh. Ioana Grigorescu”.

Cu stimă,

21 martie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

----------------------------

În cadrul acțiunilor consecvente de promovare a patrimoniului Uniunii Arhitecților din România, dar și a unor arhitecți români de mare prestigiu, se anunță organizarea expoziției

„ARH. IOANA GRIGORESCU - EXPRESIA SINCERITĂȚII”,

în cadrul căreia va fii prezentată o selecție de lucrări de grafică ale acestei, cu precădere autoportrete, dar și portrete ale unor apropiați ai săi, cum ar fi cele ale arhitectului Nicolae Diaconu sau ale altor prieteni sau colaboratori, toate ilustrând cu prisosință preocupările artistice și intelectuale ale unei remarcabile arhitecte, care, între 1960-1972, a înscris o pagină de excepție în restaurarea monumentelor istorice cu precădere din nordul Moldovei.

Evenimentul deschide o serie de manifestări înscrise în programul UAR „2017 - ANUL ARH. IOANA GRIGORESCU” prin care se urmărește cunoașterea creației unei mari arhitecte, astăzi aproape uitate.    

Desenele, majoritatea crochiuri de mare expresivitate, reprezintă numai o foarte mică selecție, prezentată acum public pentru prima oară și fac parte din cele căteva sute de lucrări de grafică existente în Fondul documentar arh. Ioana Grigorescu aflat în grija UAR și care este în curs de cercetare, alături de alte studii, proiecte sau documente scrise ale arhitectei.

Sperând că expoziția va stârni interesul publicului, cel puțin al celui de specialitate, vă așteptăm cu cea mai mare plăcere la vernisajul care va avea loc

luni 27 martie 2017, ora 17:00 la Centrul de Cultură Arhitecturală

din str. J. L. Calderon 48.