Prima paginăAnunțurimartie 2017 › Festival „FRANK LLOYD WRIGHT”
9 martie 2017 • Evenimente

Festival „FRANK LLOYD WRIGHT”

Stimați colegi,

Transmitem invitația domnului arh. Dan Coma de participare la prelegerile cu tema „FRANK LLOYD WRIGHT” pe care le va susține în fiecare sâmbătă, ora 10:30, în Sala Frescelor din Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

09 martie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

-------------------

Asa cum am mai spus, am initiat acest Festival Frank Lloyd Wright pentru ca anul acesta se implinesc 150 de ani de la nasterea marelui arhitect american.

Pentru mine, un "trecut" ca cel reprezentat de el nu a trecut si nu o sa treaca. Wright, din multe puncte de vedere, este mai viu, azi, decat multi dintre noi care inca traim. Da, asta e puterea artei (si includ aici si arhitectura). Baudelaire avea dreptate: arta are doua jumatati... o jumatate care vorbeste despre tranzitoriu, despre efemer, si cealalta care vorbeste despre etern, despre imuabil.

Marile realizari artistice sunt perene, tocmai datorita acestui "ceva" care le face relevante continuu. Am putea oare spune ca Sofocle, sau Shakespeare, sau Rembrandt, sau Van Gogh, sunt perimati...? Bineinteles ca nu.

Wright este in continuare extrem de relevant. Daca nu pentru altceva, atunci pentru ecuatia propusa chiar de el: CREATIVITATE = EXUBERANTA.

Fara aceasta exuberanta, ne topim in irelevanta. Gropius, in Manifestul Bauhaus, a spus ca singura diferenta dintre mestesugar si artist e ca artistul este un mestesugar exaltat.

Cred cu tarie ca avem nevoie de aceasta "exaltare", sau "exuberanta", cum ar numi-o Wright. Fara ea, arhitectura nu poate fi arhitectura, si ramane doar constructie, cladire (building).

Sa facem deci saltul spre arhitectura, impreuna cu Wright, care continua sa ne inspire prin creativitatea sa prodigioasa!

Va multumesc si va astept.

Dan Coma